Catalunya Diari

Les Borges inicia el manteniment de les piscines a l'espera que Salut determini si s'obren

Imatge del manteniment de les piscines de les Borges Blanques
Les Borges Blanques preparen les piscines de cara a l'estiu | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de les Borges Blanques ha decidit començar els treballs de manteniment de les piscines municipals, per si finalment es poden acabar obrint d'alguna manera aquest pròxim estiu, a l'espera que el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya els comuniqui la seva decisió al respecte, en relació amb el risc de contagi per coronavirus.

Des de l'Equip de Govern s'ha valorat que, tot i que encara no sabem què passarà aquest estiu amb aquest equipament aquàtic, si finalment no poguessin obrir ni un sol dia, la degradació que patirien les instal·lacions si no s'hi fa cap manteniment durant dos anys, requeriria una inversió i uns treballs molt més grans per a la temporada següent. Igualment, per salut pública, els responsables borgencs asseguren que és essencial sanejar l'aigua després de mesos d'estar estancada, amb les larves i els insectes que, poc o molt, s'hi poden haver concentrat, també i sobretot per respecte i consideració a les famílies veïnes de la zona.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La contractació de socorristes

Els regidors de la capital garriguenca han assegurat que des del Consell Comarcal ja se'ls ha informat que, passi el que passi, enguany no s'habilitarà el forfet únic que, aquests darrers anys, permetia accedir a les diferents piscines de la vintena de municipis de la comarca adherits a la iniciativa, la qual fomentava la cohesió i els intercanvis entre la ciutadania de les Garrigues, especialment els més joves. Finalment, han exposat que enguany no han de patir per la contractació de socorristes, si fos el cas que es pogués obrir parcialment o de manera complerta, ja que l'any passat es va licitar el servei per la temporada anterior i per aquesta.

Continua el repartiment de mascaretes infantils i juvenils

D'altra banda, les regidories de Joventut i Salut del consistori borgenc han anunciat que aquest dimarts, 28 d'abril, reprendran el repartiment de mascaretes infantils i juvenils, a la planta baixa de l'Ajuntament, al matí, entre les 11 i les 12 hores; i, en horari de tarda, entre les 19 i les 20 hores. En aquesta ocasió, es preveu que es puguin repartir unes 300 unitats, que s'afegiran a les 250 que ja es van repartir aquest divendres.

Les mascaretes les elaboren un grup d'una desena de voluntàries i un voluntari, i el consistori ha comprat una part de la tela que utilitzen, i l'altra part de la tela la posen elles mateixes. Així, en fan de diverses mides, en funció i quantitat de la població infantil i juvenil de les Borges: entre 3 i 5 anys, per a cobrir els 177 habitants que hi ha en aquesta franja; de 6 a nou anys, per a 269 persones; de 10 a 12 anys, pels 203 ciutadans i ciutadanes d'aquesta edat; i de 13 a 18 anys, per a les 374 persones joves que viuen a les Borges.

Aquest mateix grup de voluntariat ja es va encarregar d'elaborar les mascaretes per a la població adulta, així com els peücs i les bates de protecció per al personal del CAP de la capital garriguenca.


Comentaris

envia el comentari