Catalunya Diari

Les Borges organitza una desena d'actes per a conscienciar sobre la violència masclista

L'Oficina Jove ha convocat a les dones que ho desitgin a participar en una marxa exploratòria a les 20.00 hores pels carrers de les Borges

Cartell de l'esdeveniment
Cartell de l'esdeveniment | LleidaDiari.cat

En el marc dels actes del dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones, que es celebra aquest pròxim dilluns, 25 de novembre, a la capital de les Garrigues s'han organitzat una desena d'activitats a desenvolupar durant un mes, entre el dijous, 21 de novembre, i el dijous, 19 de desembre.

Te doy mis ojos

La primera de les activitats l'ha organitzat el Grup feminista Maria Rius, i consisteix en la projecció de la pel·lícula 'Te doy mis ojos', d'Icíar Bollaín, aquest dijous, 21 de novembre, a les 19.30 hores, a l'Espai Macià de les Borges Blanques.

'Te doy mis ojos' és una pel·lícula espanyola de 2003 dirigida per Icíar Bollaín sobre la violència domèstica, guanyadora de set premis Goya, entre ells els de millor pel·lícula, direcció i interpretació femenina i masculina.

Comissió participativa per al protocol contra les violències sexistes

El dissabte, 23 de novembre, l'Oficina Jove de les Garrigues reunirà, al Casal Marino de les Borges i a partir de les 10.00 hores, la Comissió participativa per a la diagnosi del protocol contra les violències sexistes, en un acte obert a tothom.

Acte institucional i presentació del llibre 'Sine Speculo'

El dilluns, 25 de novembre, hi ha previst que es dugui a terme l'acte institucional de lectura del manifest, davant de l'Ajuntament de les Borges, a les 12.00 hores, i projecció de la interpretació de la cançó "A ellas", a càrrec del Cor Eurídice. El mateix dilluns, a les 19 hores, l'escriptora Maite Mateos Torres presentarà el seu llibre 'Sine Speculo', a la Sala Maria Lois de la Biblioteca. Durant tot el dia, els comerços de les Borges repartiran gratuïtament entre els seus clients bosses sostenibles amb informació sobre la lluita envers la violència masclista i de gènere.

Taula informativa

El dimecres, 27 de novembre, hi haurà una taula informativa i un taller de sensibilització contra la violència masclista. Activitat exclusiva per l'alumnat d'ESO del Col·legi Mare de Déu de Montserrat, a càrrec de l'Oficina Jove i SIAD Garrigues. El dijous, 28 de novembre, l'activitat es tornarà a fer adreçada a l'alumnat d'ESO de l'INS Josep Vallverdú.

Cartell de l'esdeveniment
Cartell de l'esdeveniment | LleidaDiari.cat

Marxa exploratòria per a detectar espais insegurs

El divendres, 29 de novembre, l'Oficina Jove ha convocat a les dones que ho desitgin a participar en una marxa exploratòria a les 20.00 hores pels carrers de les Borges, que sortirà des de la Placeta del Terrall, per a reconèixer espais que poden generar inseguretats a les dones.

Taller VEUS

El dimecres, 18 de desembre, la Plataforma Unitària contra les Violències de gènere ha organitzat el taller VEUS, una introducció teòrica de la violència de gènere, seguida de la projecció del documental Ferides, dirigit per Susanna Barranco i produït per l'Associació teatral Mousiké. L'acte està previst a les 18 hores, al Casal Cívic de les Borges Blanques, i una vegada finalitzat el visionament es farà un debat sobre les impressions entre les persones assistents.

Conferència sobre la reforma legislativa en matèria d'igualtat

Finalment, el dijous, 18 de desembre, el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal de les Garrigues ha organitzat una conferència adreçada a les empreses, entre les 10.00 i les 12.00 hores, al Centre d'Empreses Innovadores (CEI) de les Borges, a càrrec de Georgina González, perit experta en conflictes laborals per assetjament, sobre la necessitat de complir la llei recentment reformada en matèria d'igualtat.

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari