Catalunya Diari

Les Borges se suma a la iniciativa #UnArbreperEuropa amb una plantada d’arbres

La plantada d’arbres es farà aprofitant la iniciativa de l’escola Joan XXIII de crear un espai verd al pati

Imatge d'arxiu d'una plantada d'arbres a les Borges Blanques
Les Borges se suma a la iniciativa #UnArbreperEuropa amb una plantada d’arbres a l’escola Joan XXIII | LleidaDiari.cat

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de les Borges Blanques, en una aposta per la sostenibilitat, ha aprovat l'adhesió del municipi a la campanya #UnArbreperEuropa, una iniciativa d'Equipo Europa que té per objectiu promoure la sostenibilitat en l'àmbit local a través dels joves.

El consistori borgenc organitzarà una plantada d'arbres, al llarg del mes de febrer al col·legi públic Joan XXIII de les Borges per apropar la iniciativa al jovent del municipi, alhora que reconeixerà el seu paper en la consecució de la sostenibilitat local. La plantada d'arbres es farà aprofitant la iniciativa de l'escola Joan XXIII de crear un espai verd al pati.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El regidor d'Urbanisme, Vies públiques i camins de les Borges Blanques, Daniel Not, ha explicat que el suport del municipi a la campanya «és la forma d'aportar el nostre granet de sorra per aconseguir revertir la situació climàtica actual». Una millora que, per a Not, «ha de començar des dels municipis i ha de comptar amb la seva implicació constant». El regidor ha detallat que la campanya posa el focus en els més joves de les Borges per premiar el seu interès pel desenvolupament sostenible, la reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle i la conservació ecològica, ja que, a parer seu, és un dels sectors de la societat que més s'impliquen en la lluita contra el canvi climàtic.

El projecte

L'objectiu de la campanya #UnArbrePerEuropa, a càrrec d'Equipo Europa en col·laboració amb l'Oficina del Parlament Europeu a Espanya, és aconseguir que tants alcaldes i alcaldesses com sigui possible s'uneixin a la causa abans del 5 de juny de 2021, Dia Internacional del Medi Ambient, i plantin, com a mínim, un arbre nou al seu municipi. Fins al moment, la campanya ja ha rebut el suport de prop de 200 alcaldes i alcaldesses que han plantat més de 3400 arbres i ha estat nominada al 9th World Forum for Democracy, que se celebrarà a Estrasburg aquest 2021.


Comentaris

envia el comentari