Catalunya Diari

Les Borges tindrà un nou espai per ubicar-hi empreses del territori en ple centre de la ciutat

S’ha aprovat en Junta de Govern Local, i el complex se situarà al carrer Indústria i funcionarà com a subseu del CEI

Imatge d'empresaris de les Borges Blanques
Les Borges tindrà un nou espai per ubicar-hi empreses innovadores del territori en ple centre de la ciutat | LleidaDiari.cat

La Junta de Govern Local de les Borges Blanques ha aprovat un conveni de col·laboració que servirà per posar en funcionament el Bussiness Innovation Center de les Borges, un espai que s'oferirà a empreses, autònoms i a entitats innovadores del municipi, a través d'un lloguer, per a crear noves activitats empresarials al territori.

En els últims mesos hi ha hagut una demanda continuada d'espais de lloguer al Centre d'Empreses Innovadores de les Borges Blanques, i també per ubicar empreses en espais més pròxims al nucli del municipi. Per aquest motiu, s'ha decidit aprovar aquest conveni per crear aquest nou centre que oferirà infraestructures i un servei d'assessorament personalitzat a totes les persones que s'hi ubiquin. A través d'aquest conveni, s'ha fixat els preus del lloguer i les condicions que s'oferiran en aquest nou espai, les mateixes que a l'actual CEI.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Les persones usuàries podran llogar un espai al centre fins a un període de tres anys amb possibilitat de prorrogar-se una vegada hagi finalitzat el termini. A l'hora d'atorgar el lloguer, a més a més, es valorarà que l'activitat de les empreses que el sol·licitin sigui innovadora o de base tecnològica. Per la seva banda, l'Ajuntament de les Borges també llogarà un dels espais per poder oferir assessorament i formació a les empreses que s'hi ubiquin.

Unes oficines que ja havien funcionat com a viver d'empreses

El lloc escollit per a ubicar-hi el Bussiness Innovation Center de les Borges són les oficines situades al carrer Indústria, 2, que antigament ja havien funcionat com a viver d'empreses i tenen les instal·lacions preparades per utilitzar-se de forma immediata sense haver d'invertir nous recursos econòmics. Són unes oficines que, a més a més, estan ubicades en un punt cèntric i molt ben comunicat dins del municipi, pròxim al Pavelló de l'Oli, que és l'espai on es desenvolupen la majoria de les activitats firals.

A través d'aquest conveni es vol fomentar el creixement econòmic i empresarial del territori, diversificar l'economia, crear riquesa, generar ocupació i oportunitats de futur a les Borges i a la seva àrea d'influència i crear sinergies entre les empreses del territori. En aquest sentit, el regidor de promoció econòmica de les Borges, Jordi Ribalta, ha explicat que «atesa la situació actual amb la Covid-19, des del consistori creiem que és molt important poder posar el màxim de facilitats a l'emprenedoria amb lloguers d'espais en punts estratègics a preus molt econòmics, ja que això ajudarà a fixar gent al nostre territori i a impulsar l'economia en un moment tan delicat com l'actual», ha explicat.

La urbanització del Raval de Lleida

La Junta de Govern Local de les Borges també ha servit per aprovar el projecte d'urbanització parcial del Raval de Lleida. L'actuació consisteix en la creació de la infraestructura de sanejament que fins ara no existia, i la reposició de paviment de vorada en la banda sud en el tram comprès entre el Terrall i el carrer de la creu.


Comentaris

envia el comentari