Catalunya Diari

Bossòst aprova el pressupost de 2019 amb millores al cementiri

Imatge dels vestuaris del camp de futbol de Bossòst
Imatge dels vestuaris del camp de futbol de Bossòst | LleidaDiari.cat

L’Ajuntament de Bossòst ha aprovat el pressupost de 2019 en l’últim ple ordinari de l’any, amb els vots a favor del grup d’Unitat d’Aran i l’abstenció de Convergéncia Democratica Aranesa. Els comptes reflecteixen un superàvit inicial de 120.000 euros, condicionat pel Pla Econòmic i Financer (PEF) de 2018-2019. El Consistori preveu un pressupost d’ingressos d'1.220.590 euros i un de despeses d'1.102.662 euros, el màxim que li permet el PEF i la regla de despesa, així com l’objectiu d’estabilitat pressupostària i de deute públic.

 

L’alcalde Amador Marqués, que ha agraït el to i les aportacions del grup de l’oposició, ha explicat que «el pressupost de 2019 es troba condicionat pel Pla Econòmic i Financer, activat pel trencament de la regla de despesa a l’haver de complir amb una sentència judicial d’una indemnització patrimonial de l’any 1989, que ha derivat en una política d’ajustament i contenció de la despesa corrent per tal de mantenir les prestacions prioritàries que demanda la ciutadania». Malgrat això, l’Ajuntament segueix en una situació d’endeutament zero.

 

Les despeses augmenten cada any a Bossòst

L’alcalde ha reiterat «la necessitat de flexibilitzar l’aplicació de la regla de despesa, ja que les despeses que afronta l’Ajuntament pugen cada any i fan que el resultat pressupostari sigui insuficient per continuar prestant els serveis a la ciutadania». En l’apartat d’inversions, l’Ajuntament preveu rehabilitar els vestidors i les graderies del camp de futbol, amb una despesa de 80.000 euros, finançada en una bona part per la Diputació, així com millorar i ampliar el recinte del cementiri municipal, amb un pressupost inicial de 46.000 euros.

 

A càrrec d’una altra subvenció de l’ens provincial, l’Ajuntament recuperarà el tram del camí de la pista forestal de Margalida fins a la Mina. Aquesta actuació dóna continuïtat a l’arranjament del camí de Casteret com un nou atractiu per al turisme actiu i com a via d’accés al paratge de la Vall de Margalida fins a l’emblemàtic cim de Montlude.Comentaris

envia el comentari