Catalunya Diari

Bossòst impulsa la salut a través de l'oració, la respiració i la contemplació

Natura i Espiritualitat neix de la necessitat d'oferir al visitant una proposta singular per prendre contacte amb el patrimoni i la natura com a fonts de benestar

L'alcalde de Bossòst, Amador Marqués, amb els responsables del projecte Natura i Espiritualitat
L'alcalde de Bossòst, Amador Marqués, amb els responsables del projecte Natura i Espiritualitat | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Bossòst (Val d'Aran) ha començat a desenvolupar un projecte per gaudir d'una forma diferent del seu patrimoni natural i cultural. El municipi vol situar-se com a referent en la promoció de la salut i el benestar tant individual com col·lectiu. Per fer-ho efectiu el consistori ha adequat tres grans espais; un d'oració i meditació, un segon de respiració i l'últim de contemplació. La iniciativa, Natura i Espiritualitat, neix de la necessitat d'oferir al visitant una proposta singular per prendre contacte amb el patrimoni i la natura com a fonts de benestar davant d'una societat afectada cada vegada més pel trastorn per dèficit de natura (TDN), relacionat amb l'ansietat, l'estrès i la fatiga atencional.

Un grup de persones practicant ioga en plena natura
Un grup de persones practicant ioga en plena natura | LleidaDiari.cat

 

L'espai d'oració i meditació connecta l'església romànica de la Purificació, les ermites i dos racons naturals dins un itinerari circular simbòlic. Un segon espai, aquest de respiració, introdueix la persona interessada en la pràctica del bany de bosc, a l'anomenat Plan des Bruishues, situat al bosc madur d'Aubàs (prop del Portilhon). I un últim espai de contemplació s'ha projectat al paratge de Còth de Baretja, d'alta muntanya, que ha de servir per prendre consciència del cos i per entrar en contacte directe amb la natura i el cosmos. El projecte compta amb un ajut LEADER i ha de permetre reivindicar el ric i variat patrimoni del municipi com a porta d'entrada a un benestar integral (físic, emocional, intel·lectual, espiritual i social).

La intenció d'oferir al visitant una proposta «singular»

Tal com han explicat des del mateix Ajuntament de Bossòst, l'objectiu d'aquests nous espais és el d'oferir als visitants una proposta «singular». D'aquesta manera, es pretén que les persones que visitin aquest poble de la Val d'Aran se sentin en consonància amb la natura i el clima de pau i conciliació que es respira. Aquests espais estan especialment pensats perquè tots aquells que ho desitgin puguin tenir uns moments de pau, reflexió i contacte amb la natura.


Comentaris

envia el comentari