Catalunya Diari

Bossòst posa en marxa un pla de reactivació econòmica i social

Volen potenciar al voltant del patrimoni natural i cultural i la seva oferta comercial i hostalera

Imatge d'arxiu de Bossost
Bossost espera poder reobrir la frontera amb França | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Bossòst ha llançat un pla de reactivació de l'economia i el comerç local amb deu mesures al voltant del turisme de natura i cultura.

«La crisi generada per la Covid-19 suposa un repte que hem de convertir en una oportunitat per desenvolupar el nostre potencial al voltant del patrimoni natural i cultural i la nostra oferta comercial i hostalera», ha explicat l'alcalde Amador Marquès.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El consistori es proposa crear una ruta patrimonial

En aquest sentit, el consistori es proposa crear una ruta patrimonial, a través dels seus béns d'interès cultural (església, ermites, castell, passeig i nucli antic); condicionar i senyalitzar un circuit comercial i de passeig urbà; establir circuits de turisme actiu i de natura, en paratges com Portilhon, Aubàs-Còth de Baretja, Margalida i ruta Bossòst-Arres; potenciar Aran Park com a clau del turisme familiar; instal·lar un punt permanent d'informació turística; reactivar els treballs per a la implantació d'un camp de golf; incentivar i acompanyar a la indústria artesanal al municipi; i dignificar i embellir l'espai públic.

En l'apartat fiscal, ha d'anul·lar aquest any la taxa d'ocupació de la via pública mitjançant terrasses i altres elements com a mesura per ajudar els establiments existents, i també suprimirà la taxa de 2021 de la llicència d'obertura d'activitats econòmiques per estimular la implantació de nous negocis al municipi. Aquesta mesura requereix la modificació de l'ordenança fiscal, que entra en vigor en l'exercici següent.

En concertació amb les mesures previstes pel Consell General, l'Ajuntament obre la possibilitat a habilitar fons d'ajuda social i de suport al sector econòmic. D'altra banda, l'alcalde continua insistint en la reobertura controlada de la duana. «Creiem que és possible reobrir la frontera de forma controlada en l'espai quotidià que compartim amb els nostres veïns francesos en l'àmbit sanitari, educatiu i comercial», ha declarat.


Comentaris

envia el comentari