Catalunya Diari

El poble del Pirineu que ofereix ajudes per a reactivar l'economia

Aquests ajuts es vehicularan a través de la corresponent convocatòria, d'acord amb les seves bases i la seva partida pressupostària

Muntons de diners amb tiges al capdamunt
Bossòst crea un programa d'ajudes | Pixabay

L'Ajuntament de Bossòst ultima un pla d'ajudes als titulars dels comerços, bars, restaurants i petites empreses del municipi. Aquest pla preveu dirigir-se a prop de 100 activitats de la localitat amb l'objecte d'atorgar una subvenció de 500 euros a cadascuna d'elles a causa de les pèrdues ocasionades per l'impacte de les restriccions de la pandèmia de la COVID-19.

Aquests ajuts es vehicularan a través de la corresponent convocatòria, d'acord amb les seves bases i la seva partida pressupostària. L'alcalde, Amador Marqués, ha explicat que «el consistori porta temps treballant en aquestes ajudes per incorporar-les al pressupost municipal de 2021 i puguin tramitar amb facilitat els afectats, un cop el Govern central ha donat el vistiplau a la flexibilització de la regla de despesa i l'Ajuntament ha finalitzat el seu Pla Econòmic Financer». D'aquesta manera, preveu mobilitzar prop de 50.000 euros per a aquesta finalitat, «dins dels limitats recursos d'un municipi de 1.200 habitants», ha recalcat.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

«Volem que aquestes subvencions siguin àgils i arribin a tots els afectats pels tancaments d'activitat, d'acord amb la legislació vigent», ha declarat l'alcalde. Cal recordar que Bossòst, l'economia es basa sobretot en el comerç i l'hostaleria de frontera, s'ha vist afectat greument pel confinament perimetral, que ha reduït dràsticament la mobilitat entre territoris fronterers. 

Supressió de taxes municipals

Aquesta mesura se suma a la supressió, en aquest 2021, de la taxa per ocupació de la via pública mitjançant terrasses i altres elements i de la taxa per obertura de noves activitats econòmiques al municipi. Les dues mesures van encaminades a ajudar i reactivar l'economia local.


Comentaris

envia el comentari