Catalunya Diari

Bossòst prepara les úniques processons de Setmana Santa a la Val d'Aran

Aquest any, a més, l'Associació de Setmana Santa ha renovat els vestits dels natzarens que porten el pas de la Verge de Pietat

Imatge d'una processó a Bossòst
Imatge d'una processó a Bossòst | LleidaDiari.cat

Bossòst es disposa a celebrar la Setmana Santa amb les úniques processons que es conserven a l'Aran. Prop de 200 veïns i veïnes participen en aquests passos singulars, que atrauen visitants provinents de diferents punts del Pirineu i França. Per aquest motiu, es preveuen restriccions al trànsit a la travessia de la carretera N-230 que ve Divendres Sant, 19 d'abril, amb la processó del Via Crucis (10.00 h) i la processó del Sant Enterrament (22.30 h). 

Les processons tenen lloc el Divendres Sant i també el Diumenge de Resurrecció (21 d'abril), amb la processó de la Santa Trobada (13.30 h), que passa pels carrers de la població. Aquest any, a més, l'Associació de Setmana Santa ha renovat els vestits dels natzarens que porten el pas de la Verge de Pietat. A més de les processons, tenen lloc diversos actes i oficis, que comencen el Diumenge de Rams (14 d'abril).

En aquestes dates, es pot contemplar el Sant Monument o Monument de Setmana Santa, un conjunt patrimonial del segle XVII amb escenes pintades de la Passió, que un grup de voluntaris instal·la expressament en el presbiteri de l'església romànica de Santa Maria de la Purificació per acollir els oficis del dijous i el divendres Sant. La Coral Margalida oferirà el seu primer concert de Setmana Santa, el dimarts 16 d'abril, a les 20.15 h, a l'església parroquial. De forma complementària, el municipi acollirà el primer Saló d'Antiguitats els dies 20, 21 i 22 d'abril, al Poliesportiu, amb horari de 10.00 h a 20.00 h i entrada gratuïta. La Fira de Pasqua serà també el dia 22 d'abril.

Programa

Diumenge de Rams, abril 14

  

  

  

Dimarts Sant

  

  

  

Dijous Sant

  

  

  

  

  

Divendres Sant

  

  

  

  

  

  

  

Dissabte Sant

  

  

  

Diumenge de Pasqua

  

  

  

Llocs dels oficis

Els oficis tindran lloc a l'església parroquial de Santa Maria de la Purificació, d'on surten totes les processons.


Comentaris

envia el comentari