Catalunya Diari

Bovera compra un camió d'aigua embotellada per repartir entre els veïns afectats pel vessament d'hidrocarburs

L'ACA tanca l'expedient d'investigació sobre el cas i els 24 pobles afectats encara no poden fer ús de l'aigua de boca

L'Ajuntament de Bovera, de la comarca de les Garrigues, ha comprat un camió d'aigua embotellada per repartir entre els 282 veïns afectats, des de diumenge, pel vessament d'hidrocarburs al canal de Seròs que ha obligat a prescindir de l'aigua de boca en 24 municipis de la comarca que s'abasten d'Utxesa.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Durant aquesta setmana, els veïns d'aquest poble s'han anat abastint d'aigua embotellada que han comprat a les botigues, però Acero, alcalde de Bovera, ha avisat que hi ha molta població envellida que la necessita constantment i també ha alertat de què l'aigua encara és més necessària amb les altes temperatures que es preveuen pels propers dies.
 

L'alcalde de Bovera ha lamentat que faci ja una setmana del vessament i l'ACA (Agència Catalana de l'Aigua) no hagi fet res per portar aigua potable als municipis afectats mentre Salut Pública hagi comunicat que l'aigua encara no és apta per al consum. Per aquest motiu, han decidit comprar un camió d'aigua embotellada per repartir entre els veïns. En concret, són 6 palets carregats d'ampolles que sumen uns 3.000 litres en total. Segons Acero, repetiran aquesta operació mentre no es pugui beure aigua de boca.

Imatge d'una aixeta amb aigua rajant
Bovera ha comprat un camió d'aigua embotellada per repartir entre els 282 veïns afectats | Pixabay

Lamenten l'actitud de l'ACA

L'alcalde Òscar Acero ha qualificat de «vergonyosa» l'actitud de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) després de tancar l'expedient per investigar el responsable del vessament, al polígon industrial El Segre de Lleida i ha dit que hauria de ser aquest organisme el que hauria de garantir el subministrament als veïns afectats. 
 

D'altra banda, una desena d'alcaldes de Junts per Catalunya a la vegueria de les terres de Lleida s'ha reunit aquest divendres al pantà d'Utxesa al punt on van arribar els hidrocarburs vessats al canal de Seròs. Han reclamat que s'arribi fins al final de la investigació, s'esclareixin els fets i s'imposin les sancions que corresponguin. 

El president de la Mancomunitat d'Aigües de les Garrigues i alcalde de Granyena, Sisco Esquerda, ha explicat que, després que aquest dijous es donessin per finalitzades les tasques d'extracció dels hidrocarburs, s'han quedat sorpresos en veure que l'ACA hagi comunicat que renuncia a determinar l'autoria dels fets per la complicació que això comporta i perquè «ja no queden rastres»


Comentaris

envia el comentari