Catalunya Diari

Boya defensa l'Aran com a «excepció» pel desconfinament

La proposta de Sánchez és benvinguda pel síndic que afirma que és prioritari no córrer i fer-ho coordinats amb Salut

Pla mig del candidat d'Unitat d'Aran (UA), Paco Boya
La proposta de Sánchez és benvinguda pel síndic que afirma que és prioritari no córrer i fer-ho coordinats amb Salut | LleidaDiari.cat

El síndic d'Aran, Francés Boya, ha dit que veu amb bons ulls la proposta del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que la Val d'Aran esdevingui una «excepció» territorial negociada amb les administracions per un desconfinament segons la delimitació provincial. 

Boya ha afirmat que «si algú ho pot fer, és la Val d'Aran» perquè tenen les competències en Salut i ha afegit que les condicions geogràfiques de la Val també ho permeten. El síndic ha afegit que s'haurà de veure l'evolució dels contagis a l'Aran però s'ha refermat en la idea que qui coneix millor el territori i les seves necessitats són els aranesos. Boya ha sentenciat que no volen «córrer més que ningú», per la desescalada, i ho volen fer coordinats amb Salut.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Partidari de liderar la desescalada des del territori

El síndic d'Aran s'ha mostrat partidari de liderar la desescalada des del territori donat que en són els millors coneixedors. Pel que fa a les realitats territorials ha explicat que «les condicions de l'entorn de l'Aran o l'Alt Pirineu són molt diferents de les de Lleida o l'Urgell». El pla de desconfinament, aprovat pel govern espanyol, en quatre fases s'aplicarà segons la delimitació provincial. El president Sánchez va explicar que hi podria haver «excepcions» negociades amb les administracions, i una d'aquestes podria ser l'Aran. Proposta benvinguda des del territori aranès.

 

Una de les comarques més afectades

Cal recordar que la Val d'Aran ha estat una de les comarques lleidatanes més afectades per la crisi sanitària del coronavirus. Durant setmanes els casos no van deixar d'augmentar i, fins i tot, es va instal·lar un hospital de campanya als afores de l'Hospital de Vielha. L'objectiu d'aquesta mesura va ser atendre als pacients que arribaven amb noves simptomatologies i poder alleugerir el col·lapse que patia el centre hospitalari de la Val d'Aran. D'altra banda, des del Conselh Generau d'Aran s'han posat també en marxa una sèrie de mesures per tal d'ajudar a tots els afectats per, en aquest cas, la crisi econòmica derivada de la sanitària.


Comentaris

envia el comentari