Catalunya Diari

El brot de Covid-19 de la residència de Solsona afecta ja més de 60 usuaris

El centre ha dut a terme aquest divendres un cribratge entre tot el personal per identificar possibles casos asimptomàtics

Imatge de les proves PRC practicades als treballadors i treballadores de la Fundació Hospital Pere Màrtir Colomés de Solsona, el dia 8 de gener de 2021.
Imatge de les proves PRC practicades als treballadors i treballadores de la Fundació Hospital Pere Màrtir Colomés de Solsona. | LleidaDiari.cat

L’Hospital Pere Màrtir Colomés de Solsona ha detectat en les darreres hores un total de sis nous positius entre els usuaris, amb la qual cosa el total de residents contagiats ascendeix a 63, una dada que suposa el 73 per cent del total de persones del centre. Aquest és el resultat del cribratge realitzat aquest dijous entre els 27 usuaris que fins ara havien donat negatiu a les proves realitzades prèviament. Des de primera hora del matí, i de forma conjunta amb efectius del cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya, aquest divendres al matí s’han reestructurat les zones i al llarg de la jornada s'han desinfectat les instal·lacions.

▶️ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Així mateix, aquest divendres al matí s’ha fet un nou garbellament de Covid-19 a tot el personal de l'equipament, amb la finalitat d’identificar possibles professionals asimptomàtics. De moment, són 18 les persones de l’equip que han causat baixa per coronavirus les últimes setmanes.

El president de la Fundació Hospital Pere Màrtir Colomés, el bisbe Xavier Novell, agraeix l’esforç extraordinari en la dedicació de recursos humans i materials per a la gestió del brot per part de diversos ens i institucions. Així, per exemple, reconeix la tasca dels professionals del Centre Sanitari en els cribratges d’aquest dijous i divendres i la cessió de material per part de la parròquia per calefactar la zona de les proves d’aquest matí.


Solidaritat del Gremi d’Hostaleria

La residència i les institucions locals agraeixen la solidaritat del Gremi d’Hostaleria del Solsonès que, davant el brot declarat la setmana passada, ofereix places d’allotjament dels seus establiments associats en cas que facin falta llits per atendre tant els usuaris de l’Hospital Pere Màrtir Colomés, així com els del sociosanitari del Centre Sanitari. Aquesta és una opció que des del comitè de seguiment del brot s’agraeix i en valorarà la seva necessitat.


Així mateix, aquests dies s’està reorganitzant el personal i reforçant amb la incorporació de nous professionals en diferents àmbits i torns. L’equip d’intervenció ràpida, format per tècnics de Salut Pública, epidemiologia, atenció primària, el delegat de residències i la direcció del centre i activat des del començament del brot, ha facilitat la recerca de personal auxiliar de geriatria.


Comentaris

envia el comentari