Catalunya Diari

Un brot de Covid-19 afecta 8 usuaris de la residència de Sort

Alguns dels usuaris havien rebut la dosi tres dies abans, tot i que encara no havien generat immunitat

Pla de detall de la porta d'entrada de la residència de gent gran de Sort el 25 de maig del 2020
Pla de detall de la porta d'entrada de la residència de gent gran de Sort el 25 de maig del 2020. | LleidaDiari.cat

Nou brot de Covid-19 detectat en una residència de la demarcació de Lleida. Es tracta d'un nou cas de coronavirus en un equipament d'aquestes característiques que afecta aquest dimarts a la tarda un total de vuit usuaris de la Residència assistida Serafí Casanovas de Sort i a un treballador del centre.

▶️ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Segons fonts del Departament de Salut, dos dels residents no estan vacunats, un havia rebut la primera dosi tres dies abans de donar positius i 5 havien rebut la segona dosi tres dies abans.

Segons s'informa, el brot es va detectar el passat 23 de gener i la residència en qüestió està tipificada com a vermella. Salut recorda que la vacuna no genera immunitat fins que han passat entre 7 i 14 dies.

Nou brot de Covid-19 al mes de novembre

Cal recordar que aquesta mateixa residència va viure un nou episodi de coronavirus el passat mes de novembre. En aquest moment, fins a 22 usuaris van donar positius. Davant la situació sobrevinguda, per evitar el contacte entre residents, es van aïllar tots els positius en una ala del centre; en una altra ala s'hi van ubicar els residents fràgils; i a la tercera, la resta d'avis.

En aquell moment, era el primer brot de Covid-19 en aquesta residència de Sort des que va iniciar-se la pandèmia. Cal recordar que a la residència s'hi feien cribratges cada mes. No obstant, i donada la situació, es van intensificar i a continuació es van començar a fer cada 15 dies.


Comentaris

envia el comentari