Catalunya Diari

El brot de la Llar de Sant Josep de la Seu d'Urgell causa quatre morts

Dos residents de l'equipament alturgellenc per a la gent gran estan ingressats a la Fundació Sant Hospital

Pla obert on es veu una de les entrades del Sant Hospital de la Seu d'Urgell i una persona passant pel davant amb mascareta,
El brot de covid-19 de la Llar de Sant Josep de la Seu d'Urgell causa quatre morts | LleidaDiari.cat

El brot de covid-19 detectat fa dues setmanes a la residència de gent gran la Llar de Sant Josep de la Seu d'Urgell ha causat quatre morts en les darreres hores i dies. A més, segons ha explicat l'alcalde de la capital alturgellenca, Jordi Fàbrega, a les xarxes socials, hi ha dos usuaris d'aquest equipament que estan ingressats a la Fundació Sant Hospital, on hi ha quatre pacients més que també són casos positius de coronavirus. 

Mentrestant, fins a 24 residents es mantenen en una zona aïllada i són asimptomàtics o presenten símptomes lleus i uns altres 24 es van traslladar dijous passat a la residència de Puigcerdà, on s'ha habilitat un centre de suport. Pel que fa als treballadors del centre, n'hi ha catorze i una de les religioses afectades.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Fàbrega ha traslladat el seu condol i escalf als familiars i amics dels difunts. A més, ha explicat que en els darrers dies s'han contractat fins a deu nous professionals per a la Llar de Sant Josep i que els usuaris, tant els que estan a la capital alturgellenca com els que es troben a Puigcerdà "estan molt ben atesos" tot i el que suposa per ells haver d'estar aïllats.

Un cribratge a la residència de Tremp detecta 49 positius de coronavirus

Malauradament, la de la Seu d'Urgell no és l'única residència de la tercera edat de la demarcació de Lleida afectada per un brot de Covid-19 en aquesta segona onada del virus. De fet, aquest mateix dilluns, el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya va confirmar que la residència de Tremp compta amb prop de mig centenar de positius per coronavirus. Concretament, es tracta de 49 residents i 8 treballadors, tot i que tots ells són asimptomàtics i fins al moment cap persona ha hagut de ser ingressada.


Comentaris

envia el comentari