Catalunya Diari

El bus urbà de Tàrrega serà gratuït del 16 al 20 de setembre

La capital de l'Urgell s'adhereix a aquesta iniciativa sostenible que fomenta l'ús del transport públic i els desplaçaments a peu o en bicicleta

Imatge del bus urbà de Tàrrega
Imatge del bus urbà de Tàrrega | LleidaDiari.cat

El bus urbà municipal de Tàrrega serà d'ús gratuït per a tothom del dilluns 16 al divendres 20 de setembre. Amb aquesta mesura, la capital de l'Urgell s'adhereix a la Setmana Europea de la Mobilitat 2019, una campanya de conscienciació mediambiental que assoleix la 20a edició. Si bé l'Ajuntament de Tàrrega ja s'ha sumat en anys anteriors a aquesta iniciativa, serà la primera vegada que fixarà la gratuïtat del bus urbà en el marc de l'esmentada campanya.

Així mateix, el servei de bus del dilluns 16 i del divendres 20 de setembre als pobles del terme també es podrà gaudir de franc. «És un gest amb què volem visualitzar l'aposta per l'ús del transport públic per reduir la contaminació i millorar la qualitat de l'aire», explica Teresa Sala, regidora de Serveis Municipals, Mobilitat i Medi Ambient.

«Sensibilitzem la ciutadania per un canvi progressiu de l'ús del cotxe privat cap a mitjans de transport mediambientalment més sostenibles», afegeix Sala. El bus urbà municipal de Tàrrega circula de dilluns a divendres, de 8 del matí a 2/4 de 2 del migdia i de 2/4 de 3 de la tarda a 2/4 de 8 del vespre, efectuant una trentena de parades arreu de la ciutat. També s'habilita a 2/4 de 8 del matí un trajecte especial al CAP de Tàrrega.

Divendres 20 de setembre, a l'escola i a la feina a peu o en bicicleta

La Setmana Europea de la Mobilitat també vol divulgar els beneficis dels desplaçaments a peu o en bicicleta en favor de la salut i el medi ambient. En aquest sentit, Tàrrega vol implicar la ciutadania perquè el divendres 20 de setembre infants, joves i adults vagin a l'escola i a la feina movent-se a peu o en bicicleta.

Tot plegat vol fer reflexionar sobre com afecta la salut l'ús excessiu del transport motoritzat, la contaminació atmosfèrica i el sedentarisme. A més, es vol fomentar el retrobament de la gent en un espai públic relaxat i agradable. És per això que la Setmana Europea de la Mobilitat convoca també el dimecres 18 de setembre, a 2/4 de 10 del matí, una caminada popular que discorrerà des del Pavelló Municipal d'Esports fins al poble del Talladell.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari