Catalunya Diari

Es busquen voluntaris per a espigolar pomes golden d'una finca de Lleida

Aquesta pràctica consisteix en la recollida de fruites i verdures que són descartades del circuit comercial per excedents de producció

Cartell de l'esdeveniment
Cartell de l'esdeveniment | LleidaDiari.cat

La Fundació Espigoladors és una empresa social que treballa per l'aprofitament alimentari d'una manera transformadora, inclusiva, innovadora, participativa i sostenible. L'activitat que els dóna nom i que esdevé el punt de partida de tot el seu projecte és l'activitat d'espigolar. 

Aquesta pràctica consisteix en la recollida, en conveni amb pagesos i pageses locals i persones voluntàries, de fruites i verdures que són descartades del circuit comercial per excedents de producció, per un descens de les vendes o per qüestions estètiques. 

En aquest sentit, aquest dissabte 7 de setembre es durà a terme aquesta acció a Lleida, en un camp de pomes tipus golden la propietària del qual no collirà per vendre-les, però els vol donar una segona oportunitat. Per a espigolar aquestes pomes, no obstant, es necessiten voluntaris que s'hauran d'inscriure a través del correu [email protected] o el número de telèfon 644880747.

Un 5% de la collita és transformada en conserves 100% naturals i artesanals

La major part d'aquesta recollida, un 95%, es canalitza directament a entitats socials i punts de distribució d'aliments que fomenten una alimentació saludable per a persones en situació vulnerable. La part restant, un 5%, és transformada en conserves 100% naturals i artesanals (melmelades, cremes, compotes, patés...) que elaboren al seu obrador sota la marca 'es im-perfect®', la primera marca d'aliments de l'estat espanyol que comercialitza productes de qualitat elaborats a partir d'excedents alimentaris.

Alhora, l'obrador, situat al barri de Sant Cosme del Prat de Llobregat, genera oportunitats laborals que permeten la contractació de persones en situació de vulnerabilitat, principalment d'aquest barri i municipi. La sensibilització i el desenvolupament de projectes vinculats amb el malbaratament alimentari és un altre dels pilars fonamentals d'Espigoladors, que imparteix tallers educatius a escoles i instituts i tallers de sensibilització i de cuina d'aprofitament a entitats socials, desenvolupa projectes d'ApS i campanyes per a municipis, i organitza activitats de responsabilitat social corporativa (RSC).

En aquesta línia, un dels projectes més rellevants de l'entitat és el Premi #elmenjarnoesllença, un concurs d'idees contra el malbaratament alimentari destinat a infants i joves d'entre 6 i 17 anys que aquest any celebra la 5a edició.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari