Catalunya Diari

La Cafeteria Bàrbar de Balaguer guanya la ruta Food Explorers de San Miguel

S'han servit un total de 12.000 tapes en els 22 establiments participants i s'ha generat un impacte econòmic de 30.000 euros

Imatge de la tapa
Imatge de la tapa | LleidaDiari.cat

Un milfulls de carpaccio elaborat per la Cafeteria Bàrbar ha sigut la tapa guanyadora de la II edició de Food Explorers de Ruta de San Miguel de Balaguer. Els responsables de la marca cervesera San Miguel han entregat aquest dimecres la placa commemorativa a Joana Vázquez Povedano, de la Cafeteria Bàrbar, situada al carrer Barcelona de la capital de la Noguera. La tapa, anomenada Milfulls de Carpaccio, està formada per un panet cruixent de nous i panses amb melmelada de préssec, pebrot de piquillo, poma confitada, bacallà fumat i cansalada ibèrica, coronat amb un bombó de foie amb fruita seca caramelitzada. La tapa ha obtingut una puntuació de 30,75 sobre 35, destacant el jurat la seva textura, olor, sabors i ingredients.

Els establiments finalistes que també han rebut un reconeixement han sigut: Racó Ibèric per la Coca de Proximitat (compota de fruita de proximitat, reducció de Porto i sardina fumada), La Garrafeta pel Bacallà i No Va Dir Res (Torrada de carpaccio de bacallà amb tomàquet natural, guacamole i germinada), Les Roquetes per Entrepà de Calamars (Cruixent de pa bao, calamars i maionesa de kimchi), el Karma per la Fajita de Secret Ibèric (Fajita de secret ibèric amb salsa de taronja, mostassa i salsa teriyaki) i El Tastet del Reng pel Taco Tampiqueño (un taco de pollastre adobat amb cúrcuma, samfaina de poma i xili chipotle, xilis de Jalapa envinagrats, guacamole i allioli d’all negre). Delfí Solsona, de l’associació Gastrobar ha valorat molt positivament la ruta, «que ja s’ha consolidat a Balaguer i que contribueix a dinamitzar l’hostaleria». Per la seva banda, Jordi Barberà, de San Miguel, ha valorat molt positivament la ruta i ha quantificat en 12.000 euros les tapes servides i 30.000 euros l’impacte econòmic generat en els 22 establiments que hi han participat.

Fins a 22 establiments de Balaguer hi han participat

Un jurat format per experts gastronòmics ha avaluat els 22 establiments que han participat en la II edició de Food Explorers de Ruta de Balaguer, la iniciativa de la marca de cerveses San Miguel, en col·laboració amb l'associació Gastrobar i el suport de l'Ajuntament de Balaguer. El jurat ha puntuat la presentació, la qualitat, l'elaboració i l'originalitat de cada tapa per seleccionar la Millor Tapa 2018. La segona edició de Food Explorers s’ha celebrat entre el 25 d’octubre i el diumenge 4 de novembre. En total, 22 establiments d'hostaleria de la ciutat han participat en aquesta segona edició de la Ruta de la Tapa que, sota el nom Food Explorers, ha mostrat la qualitat i varietat de l'oferta gastronòmica local.

L'equip de la cafeteria al complet
L'equip de la cafeteria al complet | LleidaDiari.cat

 

Durant els onze dies que ha durat la Ruta, els 22 establiments que han presentat les seves creacions culinàries són: Bar 1900, Trèvol, Bàrbar, Tastet del Reng, 7 & 9, Bar BKN, La Garrafeta, Dilema, Germany Burguer, Rúbies, La Vermuteria, Cherri Passtisseria cafeteria, Loana, El Pecat, Karma, Pessic, Can Miquel, Cal Carles, Barna 31, Les Roquetes, Andreu 2 i Racó Ibèric. Tots ells han estat assessorats pel xef Juan Pozuelo, amb l'objectiu d'oferir les tendències emergents que barregen el millor de la cuina tradicional amb la de fusió.


Comentaris

envia el comentari