Catalunya Diari

Camarasa presenta ‘Territori Artemisa’, una aposta artística amb activitats durant tot l'any

Preveu diferents propostes artístiques, experiencials i de reflexió col·lectiva, d’art públic, muralisme o landscape art, entre altres

El municipi de Camarasa presenta el divendres 18 de juny als seus habitants el projecte 'Territori Artemisa' una iniciativa artística que vincula la memòria històrica, el paisatge, la natura i la creativitat.

Impulsat per l'Ajuntament de Camarasa, amb la seva alcaldessa Elisabet Lizaso i Cantón al capdavant, Marc Mascort i Boix, responsable de l'Àrea de Cultura de l'empresa Montana Colors amb la coordinació del gestor cultural i director del 'Lleida _potFest' Carles Hernàndez i Camison.

Segons els seus organitzadors, "Es tracta d'una aposta artística que té com a elements comuns la cultura, l'art, la creativitat, la natura, la memòria i la feminitat i que pren la forma ja no tant d'un festival, o d'unes jornades a l'ús, sinó com d'una actitud es tractés, com d'una pinzellada vital, un segell de qualitat i de compromís, que valora el preciós i savi entorn natural, humà i històric de les terres de Camarasa".

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Un programa d'activitats divers

En la seva estrena, Territori Artemisa ha confeccionat un programa d'activitats divers, que passa des de la creació d'un mural que revisita la memòria històrica local a la façana de l'edifici dels magatzems municipals del poble, fins a diferents activitats en l'àmbit educatiu i experiencial adreçades als infants i que tindran lloc al llarg del 2021.

Territori Artemisa recull el testimoni i al mateix temps contextualitza, tot donant-hi continuïtat i prenent el relleu de les intervencions d'art públic realitzades al municipi amb anterioritat, obres de les artistes Lily Brick ("La Dama de l'Orquídia". Sant Llorenç de Montgai, 2020), i Maga ("Santa Jordina". Carrer de la Bàscula, Camarasa, 2019).

El projecte compta amb el patrocini de l'empresa Montana Colors i el desenvolupament de la imatge gràfica el porta a terme el director d'art, il·lustrador i dissenyador Ricard Sans i Llauradó.

La filosofia

Territori Artemisa neix amb una nova mirada que projectem al nostre entorn en forma propositiva, un esguard que cerca interactuar amb la saviesa que es perpetua en el temps i l'espai, una memòria històrica amb la qual dialogar, tot valorant la participació dels mateixos habitants d'un indret únic, a través de propostes artístiques, experiencials i de reflexió col·lectiva, entre les quals destaquen aquelles sorgides des de l'art públic, el muralisme, el landscape art, però no només.

El Territori Artemisa pertany al Territori de la Creativitat, és un homenatge al medi ambient natural, un vetllar pels temps passats alhora que una projecció dels venidors des d'un present compartit, amb la confecció de metàfores plàstiques que cerquen un diàleg íntim, però connectat amb la natura i l'entorn que, al llarg dels mil·lennis, ha fet de Camarasa l'indret tan especial, únic i irrepetible, on tothom hi és benvingut, alhora que un territori per la imaginació.

D'esquerra a dreta, els artistes Llukuter, Foxy i Roc Blackblock
Camarasa presenta divendres als seus veïns ‘Territori Artemisa’ | LleidaDiari.cat

La programació

Com a tret de sortida, aquesta primera edició s'inicia amb l'artista Roc Blackblock (Barcelona, 1975) que realitzarà, seguint la seva línia de recerca de la memòria històrica, un mural en homenatge a les Artemises camarasines, representades en les dones grans, en les padrines, en les àvies que han tingut i continuen tenint cura del poble.

El divendres 18 de juny a les 12.00 h, l'artista farà una presentació al Casal de Camarasa on compartirà amb els nens i nenes de l'escola les seves experiències, inquietuds i coneixements. A la tarda, coneixerà personalment a diferents representants de les entitats del poble i se li farà arribar tot un registre fotogràfic de la memòria de Camarasa.

Durant l'estiu està prevista l'organització d'un taller al casal d'estiu a càrrec de l'artista Foxy. A principis del mes de setembre l'artista Llukutter oferirà un altre taller a l'escola. Territori Artemisa conclourà aquest cicle d'activitats a finals de setembre amb la realització del mural per part de l'artista Roc Blackblock.

Cronograma

- 18 juny, 12.00 h: Presentació del projecte als alumnes de l'escola al Casal de Camarasa per part de l'artista Roc Blackblock.
- 18 juny, 17.00 h: Presentació del projecte a la comunitat al Casal de Camarasa per part de l'artista Roc Blackblock.
- 23 i 30 de juliol i 6 d'agost: Realització d'un taller mural per a nens i adolescents.
- 16 i 17 de setembre: Realització d'un taller mural pels alumnes de l'escola de Camarasa per part de l'artista Llukutter.
- Del 26 al 30 de setembre: Execució del mural per part de l'artista Roc Blackblock.


Comentaris

envia el comentari