Catalunya Diari

Una càmera de seguiment de l'ós bru capta un exemplar de llop a Alins

És la primera dada confirmada de presència d'aquesta espècie al Pallars Sobirà

Una càmera de fototrampeig del programa de seguiment de l'ós bru va captar un exemplar de llop al terme municipal d'Alins (Pallars Sobirà), al Parc Natural de l'Alt Pirineu, el 9 de novembre passat.

Segons informa la Secretaria d'Acció Climàtica del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, es tracta de la primera dada confirmada de presència d'aquesta espècie en aquesta comarca del nord de Catalunya. La secretaria penja al seu compte de Twitter una captura de la càmera on es pot veure l'exemplar de llop.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Captura d'imatge d'un exemplar de llop al parc natural de l'Alt Pirineu, en terme municipal d'Alins (Pallars Sobirà)
Una càmera de seguiment de l'ós bru capta un exemplar de llop a Alins | LleidaDiari.cat

Els Agents de Medi Ambient del Conselh Generau observen per primera vegada un llop a l'Aran

D'altra banda, cal recordar que un llop de gran envergadura ha estat albirat aquest passat dilluns, 15 de novembre al matí (7.45 h) a la rodalia de la Boca Sud del Túnel de Vielha i el riu Noguera Ribagorçana, en concret mentre travessava la llera d'aquest. L'albirament de l'animal l'ha realitzat el conductor d'una màquina llevaneu mentre treballava a la zona en ple temporal.

L'animal; en acostar-se el conductor amb l'objectiu de mirar de comprovar si, efectivament i com tot indicava, es tractava d'un llop; s'ha endinsat en el bosc i ha desaparegut; però hi ha hagut temps suficient per fotografiar-lo i, a continuació, informar els Agents de Medi Ambient del Conselh Generau d'Aran.

Aquests s'han traslladat de manera urgent fins al punt en el qual s'ha detectat la presència de l'animal. Un cop allà, els agents han procedit a examinar els rastres presents i recollir mostres biològiques, les quals seran examinades per tècnics de la UAB en el marc del programa LoupO.

Hauria arribat a l'Aran des de les valls pirinenques de l'Aragó

Després dels primers treballs de seguiment del rastre i presa de mostres duts a terme pels Agents de Medi Ambient del Conselh que s'han traslladat fins al punt en el qual el conductor de la màquina llevaneus ha albirat aquest matí l'animal, tot sembla indicar que, efectivament, podria tractar-se d'un llop i que, a més a més, hauria arribat a l'Aran des de les valls pirinenques de l'Aragó, territori en el qual s'han identificat diferents exemplars durant les darreres setmanes. L'exemplar albirat aquest 15 de novembre és així el primer que es detecta a la Val d'Aran.


Comentaris

envia el comentari