Catalunya Diari

Caminada popular a Tàrrega en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat

Activitats a la capital de l'Urgell per fomentar els desplaçaments a peu o en bicicleta

Participants de la caminada
Participants de la caminada | LleidaDiari.cat

Tàrrega s'ha sumat a la Setmana Europea de la Mobilitat amb l'ànim de sensibilitzar la ciutadania sobre els beneficis de moure's a peu o en bicicleta i l'ús del transport públic. Es tracta d'implantar hàbits saludables i sostenibles en el dia a dia quotidià contribuint al benestar personal i al respecte vers el medi ambient.

En aquest sentit, aquest dimecres passat s'ha celebrat a la capital de l'Urgell una caminada popular des del Parc Esportiu fins al poble del Talladell, i després de retorn al CAP de la localitat. Hi ha participat una quarantena de persones, algunes de les quals també són inscrites en els programes municipals de salut i exercici físic. D'altra banda, Tàrrega també proposa que el divendres 20 de setembre infants, joves i adults vagin a l'escola i a la feina desplaçant-se a peu o en bicicleta. 

Per la seva part, la 18a Marxa Popular Contra l'Alzheimer que tindrà lloc el diumenge 22 també s'ha adherit a la Setmana Europea de la Mobilitat. Tot plegat vol fer reflexionar sobre com afecta la salut l'ús excessiu del transport motoritzat, la contaminació atmosfèrica i el sedentarisme. A més, es vol fomentar el retrobament de la gent en un espai públic relaxat i agradable.

Bus urbà de franc fins al divendres 20 de setembre

Per un altre cantó, i com ja s'informà, el servei del bus urbà municipal de Tàrrega és de franc per a tothom fins al divendres 20 de setembre. «És un gest amb què volem visualitzar l'aposta per l'ús del transport públic per reduir la contaminació i millorar la qualitat de l'aire», ha explicat Teresa Sala, regidora de Serveis Municipals, Mobilitat i Medi Ambient.

«Sensibilitzem la ciutadania per un canvi progressiu de l'ús del cotxe privat cap a mitjans de transport mediambientalment més sostenibles», ha afegit Sala, que avui també ha participat en la caminada juntament amb la regidora d'Acció Social, Igualtat, Salut i Habitatge, Assumpta Pijuan.

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari