Catalunya Diari

Salut posa en marxa un pla per garantir una campanya de la neu segura al Pirineu

Ja es duen a terme accions per prevenir la transmissió del Sars CoV-2 i evitar toxiinfeccions alimentàries en estacions d’esquí i hotels del territori

La Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran ha engegat un pla de treball per assegurar que la campanya de neu d'enguany es desenvolupi amb les màximes garanties de seguretat enfront de malalties infeccioses com la covid-19 i de toxiinfeccions alimentàries. L'objectiu és que aquest hivern l'activitat es dugui a terme amb certa normalitat, tot i el context de pandèmia.

Per això els àmbits d'actuació se centraran sobretot en dues línies. Per una banda, la prevenció primària de la covid-19 en els llocs de treball, la vacunació i la gestió de brots i, per l'altra, la promoció i avaluació de la formació dels manipuladors d'aliments.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Per prevenir la transmissió del virus Sars CoV-2, la Regió ha contactat amb els serveis de prevenció de riscos laborals de les empreses hoteleres més grans i de les estacions d'esquí i dels seus col·laboradors per assessorar-los en mesures preventives per al control de la infecció de la covid-19, així com en el procés per actuar immediatament en el cas d'un brot. També ha ofert la vacunació a aquells treballadors que no hagin rebut la primera dosi. A més, es vigilen amb especial atenció les estacions depuradores d'aigües residuals (EDAR) de Montferrer, Puigcerdà, Tremp, Sort, el Pont de Suert i Vielha e Mijaran.

Garantir la seguretat alimentària

De la mateixa manera, per garantir la seguretat alimentària, es faran sessions presencials en diversos punts del territori per tal de promoure i avaluar els coneixements dels manipuladors d'aliments segons els estàndards establerts per l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària, integrada en l'Agència de Salut Pública de Catalunya. A més, s'impulsarà la figura d'un responsable de supervisar els processos i les pràctiques correctes de manipulació d'aliments en els diferents establiments.

A la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran hi ha censats 339 hotels, dels quals 74 s'incorporen al pla proposat per Salut. Pel que fa a les estacions d'esquí, hi participaran les d'Espot i Port Ainé (Pallars Sobirà), Boí-Taüll (Alta Ribagorça), La Molina (Cerdanya), totes elles gestionades per la Generalitat de Catalunya, a més de Baqueira-Beret (Aran) i Masella (Cerdanya), ambdues de gestió privada.

Aquest pla es du a terme coordinadament entre l'Agència de Salut Pública de Catalunya, el Servici Aranés de Benèster e Salut, l'Associació Catalana d'Estacions d'Esquí i Activitats de Muntanya, Hostaleria de Lleida i Empresariat Cerdanya.


Comentaris

envia el comentari