Catalunya Diari

Campanya de recollida de plàstics al pantà de la Torrassa, al Pallars Sobirà

Endesa ha organitzat aquesta acció coincidint amb el Dia Mundial sense bosses de plàstic

Dos voluntaris amb les deixalles de plàstics que han recollit al pantà de la Torrassa
Dos voluntaris amb les deixalles de plàstics que han recollit al pantà de la Torrassa | LleidaDiari.cat

El pantà de la Torrassa, al Pallars Sobirà, ha acollit aquest dimecres una acció, organitzada per la companyia Endesa, per conscienciar sobre la necessitat de reduir el consum de bosses de plàstics. Un seguit de voluntaris, amb canoes, han recorregut el pantà per recollir les deixalles que hi ha abandonades als marges.

Amb aquesta acció testimonial s'ha volgut conscienciar de la importància de posar fre a l'ús de plàstics d'un sol ús. Aquesta iniciativa s'ha celebrat coincidint amb el Dia Mundial sense bosses de plàstic. El lloc escollit per fer aquesta acció ha sigut el Pallars Sobirà donat que aquests dies es celebra el Campionat del Món de Freestyle de piragüisme a Sort i la companyia hi col·labora amb la campanya #plasticfreelifestyle. Entre participants i públic s'han repartit unes 1.000 ampolles reutilitzables que substituiran les 60.000 ampolles de plàstic d'un sol ús.

Endesa està desenvolupant la iniciativa 'Plàstics zero'

Endesa està desenvolupant la iniciativa 'Plàstics zero' amb l'objectiu de reduir en un 60% els plàstics d'un únic ús a les oficines de tot l'Estat per a l'any 2021. Marta Hernández, tècnica del departament de Medi Ambient d'Endesa, ha explicat que una de les primeres accions que ja està implementant la companyia és l'eliminació de tots els gots de plàstic de les màquines de cafè i la seva substitució, en part, per altres de compostables.

Coincidint amb el Dia Mundial sense bosses de plàstic, Hernández ha recordat que cada català gasta 227 bosses l'any. Això vol dir que al llarg de l'any es consumeixen al nostre territori més d'1,7 milions de bosses de plàstics de nanses d'un sòl ús.

Pla general d'una canoa participant a la recollida de plàstics al pantà de la Torrassa
Pla general d'una canoa participant a la recollida de plàstics al pantà de la Torrassa | LleidaDiari.cat

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari