Catalunya Diari

La campanya de vacunació de la covid es reprèn al Pirineu amb 95 dosis

A Sort, el vaccí s'ha administrat al gruix d'usuaris de l'equipament de la tercera edat i més de la meitat dels empleats

Pla obert de l'arribada de la nevera amb les vacunes de la covid-19 a les Residència Serafí Casanovas de Sort
La campanya de vacunació de la covid-19 es reprèn al Pirineu amb 95 dosis per a les dues residències del Pallars Sobirà | LleidaDiari.cat

La campanya de vacunació de la covid-19 s'ha reprès aquest dimecres amb la preparació de 95 dosis per administrar a usuaris i treballadors de les dues residències de gent gran del Pallars Sobirà. De fet, entre diumenge passat i aquest dimarts han arribat 335 vaccins a l'Alt Pirineu i Aran, les quals es conserven en una nevera i es transporten des d'un únic punt a tots els equipaments de la tercera edat de la regió sanitària.

En el cas de la Residència Serafí Casanovas de Sort, se l'han posat 24 dels 27 usuaris que hi ha actualment al centre i 18 dels seus 32 empleats. Així, entre els treballadors s'ha optat per administrar-la en diferents fases per tal de tenir una part de la plantilla operativa en cas que es produïssin efectes secundaris.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

També es reprèn a la plana de Lleida

El Departament de Salut ha reprès la vacunació contra la covid-19 a la regió sanitària de Lleida, després que arrenqués diumenge. Entre dimecres i dijous s'administraran unes 930 vacunes en sis residències de la regió i la previsió és arribar a les 1.500 abans del dia de Reis.

Al matí la vacunació s'ha dut a terme a la residència Betula Alba d'Almacelles, durant la tarda es farà a les residències Balàfia II i Mices de Lleida, i continuarà dijous en altres tres centres, de Guissona, Alcarràs i Lleida. Una dotzena de residències de Ponent que ja ha facilitat a Salut els consentiments informats per rebre la vacuna. El Departament destaca la bona resposta que estan rebent des dels centres, tant pel que fa a residents com de treballadors.

Retard en l'entrega de les dosis per part de la farmacèutica Pfizer

Catalunya ha reprès aquest dimecres la vacunació contra la covid-19 després del retard en l'entrega de les dosis per part de la farmacèutica Pfizer. Les 60.000 dosis setmanals previstes van arribar aquest dimarts a l'aeroport del Prat i des d'allà van ser traslladades al Banc de Sang i Teixits. Des d'aquest punt s'ha fet la distribució territorial i aquest dimecres al matí s'ha reiniciat la vacunació a les residències, que durarà fins dissabte com estava previst.

Tot i el retard, aquest dimarts es va administrar alguna vacuna de les sobrants el passat diumenge, quan es van fer les primeres vacunacions. Segons el balanç del Departament de Salut d'aquest dimecres, hi ha 1.233 persones vacunades contra la covid-19 a Catalunya.


Comentaris

envia el comentari