Catalunya Diari

El cantautor Xavier Ribalta i el pianista Ramon Andreu actuen aquest dissabte a Tàrrega

Tàndem dels dos artistes targarins a la seva ciutat natal, acompanyats per altres músics del territori

El cantautor targarí Xavier Ribalta tornarà a actuar a la seva ciutat natal aquest dissabte 5 de maig. Serà en el marc del cicle de concerts Tàrrega Sona 2018 organitzat per la Regidoria de Cultura. En aquesta ocasió, el reconegut artista presentarà dalt l'escenari una doble proposta. D'una banda, al segment titulat «53 anys de cançons pel món», repassarà més de mig segle de trajectòria musicant versos de poetes emblemàtics com Apel·les Mestres, Salvador Espriu o Joan Salvat-Papasseit. 

Imatge dels musics
Imatge dels musics | LleidaDiari.cat

A la mateixa vetllada també interpretarà les cançons que integren el seu darrer àlbum, «Cants i encants», on posa veu a versos de l'escriptor valencià Josep Piera. En aquesta part, Xavier Ribalta s'acompanyarà de Ramon Andreu al piano, un altre reconegut músic targarí a qui ha confiat la composició de les melodies del disc. Al seu costat també actuaran un conjunt d'instrumentistes lligats al territori: Laia Terré i Xavier Roig (cello); Xesco Grau (flauta); Eduard Boleda (viola); i Vassil Lambrinov (violí).

  

  

El trobador de Tàrrega amplia així el seu extens repertori mitjançant una fructífera col·laboració intergeneracional amb el seu paisà Ramon Andreu. Els poemes de Josep Piera seleccionats per Xavier Ribalta incideixen en temes universals com la mort, la pèrdua i el pas del temps. La veu singular del targarí, d'inconfusible textura greu, realçarà l'emoció d'uns versos que commouran el públic per la seva delicadesa. El recital tindrà lloc a les 21.00 hores de la nit al Teatre Ateneu. Preu: cinc euros (anticipada a www.tarrega.cat/sona i a La Botiga del Museu - Carrer Major, 11).


Comentaris

envia el comentari