Catalunya Diari

El CAP de Bellpuig lidera un estudi sobre la importància de la imatge en els adolescents

L’estudi té el suport de la Diputació de Lleida, el Departament de Salut, el Departament d’Ensenyament, l’Institut Català de la Salut i l’Institut Universitari d’Investigació en Atenció Primària Jordi Gol

Imatge d'uns joves de Bellpuig
Imatge d'uns joves de Bellpuig | LleidaDiari.cat

La infermera de pediatria del CAP Bellpuig Mercè Pollina, juntament amb un equip multidisciplinari, fa un estudi multicèntric que pretén quantificar de manera objectiva l'autoestima, l'autoimatge i les seves repercussions en els adolescents de Lleida. L'estudi pilot, que compta amb el suport de diverses institucions, s'ha realitzat a l'Institut Lo Pla d'Urgell el curs escolar 2016. Aquest estudi comprendrà tots els joves de dotze a dinou anys (de primer d'ESO fins a segon de Batxillerat i alguns cicles formatius) que estudien en els centres educatius públics, privats i concertats de les comarques de la Noguera, Segrià, Pla d'Urgell, la Segarra, l'Urgell, i les Garrigues que s'hagin adherit al projecte. És a dir, 56 centres educatius i aproximadament uns 20.000 adolescents. Més endavant, s'ha previst ampliar la mostra a altres comarques lleidatanes i províncies de Catalunya.

  

Una de les inquietuds que apareix a l'adolescència és l'autoimatge i el culte al cos, els quals esdevenen una prioritat per a una gran part dels joves. Els cànons de bellesa, els mitjans de comunicació i altres factors són tot un conjunt de variables que poden influenciar negativament els joves i fer que traspassin límits perjudicials per a la seva salut. Aquest problema de salut pública molts cops s'ha descrit, però poques vegades s'ha mesurat objectivament. Els resultats d'aquest estudi seran una eina molt valuosa per orientar les activitats de promoció i prevenció de la salut que es porten a terme des del programa Salut i escola, així com per ajudar pares, professors i professionals sanitaris a conèixer millor les inquietuds dels joves.


Comentaris

envia el comentari