Catalunya Diari

Un CAP del Segrià atén el triple de persones que fa dues setmanes

El facultatiu creu que l'atenció primària «està aturant el cop» i confia que amb l'arribada de personal de reforç

Pla obert del metge de família del consultori de Torres de Segre, Sergi Gòdia, treballant a la seva consulta
Sergi Gòdia, metge de família de Torres de Segre: "Ara atenem el triple de persones que fa quinze dies" | LleidaDiari.cat

El Centre d'Atenció Primària (CAP) d'Alcarràs, del qual depenen els consultoris de Soses i Torres de Segre, al Baix Segrià, ha triplicat el nombre de visites de pacients de covid-19 en els últims quinze dies, coincidint amb l'aixecament de les restriccions de mobilitat.

«Per sort no ens ha tocat de ple el tema vacances i ens hem pogut defensar», ha explicat el metge de Torres de Segre, Sergi Gòdia, que, així i tot, ha dit que han demanat reforços, ja que el personal es troba «molt cansat físicament i emocionalment». En concret, l'atenció al CAP es reforçarà amb dos professionals mèdics, un metge de família i una infermera. Gòdia considera que l'atenció primària està «aturant el cop» i que, per aquest motiu, van sobrecarregats de feina.

La situació que es viu al CAP d'Alcarràs i als municipis

El facultatiu Sergi Gòdia ha assegurat que la situació que es viu al CAP d'Alcarràs i als municipis que en depenen «és complicada» per l'increment de casos positius i, en especial, per les dificultats a l'hora de fer la recerca de contactes, donades les circumstàncies socials d'alguns d'aquests pacients. A tall d'exemple, el metge de família ha dit que de cada deu proves PCR realitzades abans de Sant Joan, n'hi havia una o dues de positives, mentre ara la xifra ha augmentat fins a sis o set. «Per això hem triplicat; no en números absoluts però sí que l'apreciació és que a cada prova hi ha més possibles positius que abans».

Això se suma al fet que, en les darreres setmanes, els centres d'atenció primària havien tornat a visitar pacients d'altres patologies. Una agendes que ara han hagut de tornar a «tancar» i reconvertir-les en visites telefòniques. «L'atenció primària està aturant aquest cop, per això anem una mica sobrecarregats», ha indicat Gòdia. Tot i això, considera que l'equipament té la suficient capacitat d'acció per no haver de requerir un traspàs de pacients als hospitals i, sobretot, a les UCI.

Han demanat reforços a Salut

En aquest sentit, Gòdia ha dit que han demanat reforços a Salut i ha afegit que, de moment, no s'han modificat els torns de vacances dels professionals sanitaris, els quals porten quatre mesos amb una «saturació física i emocional» important. «Confiem que el reforç sigui suficient per absorbir tot el cop del pic de covid-19». En l'àmbit d'organització, el doctor també ha indicat que no s'han produït canvis «fora del normal».


Comentaris

envia el comentari