Catalunya Diari

Cap de setmana cultural i solidari a les Borges Blanques

Les Borges Blanques inicia un cap de setmana cultural amb actes que començaran aquest divendres amb un recital de poesia i un Festival Pro Marató organitzat pels alumnes de l’Escola Joan XXIII
Imatge del pubillatge 2017-2018
Imatge del pubillatge 2017-2018 | LleidaDiari.cat

Les Borges Blanques inicia un cap de setmana cultural amb actes que començaran aquest divendres amb un recital de poesia i un Festival Pro Marató organitzat pels alumnes de l'Escola Joan XXIII. Així mateix, la capital de les Garrigues acollirà aquest dissabte la proclamació de les noves pubilles i hereus del municipi. Els actes començaran aquest divendres, 23 de novembre, a les 19.00 hores a la Biblioteca Marquès d'Olivart amb el recital poètic 'Tot sembla tan senzill' a càrrec de Celeste Alías que cantarà poemes de Montserrat Abelló. Durant l'acte, Alías, una de les veus amb més projecció de l'escena musical catalana, musicarà els poemes d'Abelló amb el guitarrista Santi Careta i la rapsoda Laia Noguera.

 

Posteriorment, a les 20.00 hores, el Pavelló de l'Oli acollirà El Festival Pro Marató, organitzat per l'AMPA i l'Escola Joan XXIII, en què els escolars perdran la por escènica per col·laborar amb la Marató de TV3. D'altra banda, el dissabte, 24 de novembre, hi ha prevista la proclamació del nou pubillatge de les Borges Blanques organitzat per la regidora de Cultura i Festes. Durant l'acte, que tindrà lloc a les 13 hores a la sala d'actes del Centre Cívic, s'escolliran els nous representants del municipi i es donarà comiat a l'Aleix Bresolí Fusté, com a Hereu; l'Aina Espasa Molina, com a Pubilla; el Marc Cambrodí Tena, com a Hereuet, i la Nora Cornudella Sans, com a Pubilleta.

 

Les Borges Blanques té nova bandera

D'altra banda, cal recordar que els veïns de les Borges Blanques han escollit la que serà la nova bandera oficial del municipi després del procés participatiu en què han pres part 343 persones. En concret, la bandera guanyadora ha sumat 221 vots, un 64,4% del total, i d'aquesta manera, s'ha imposat a les altres dues propostes, que han rebut 75 i 14 vots, respectivament. Amb l'adopció de la nova bandera oficial, l'Ajuntament de les Borges Blanques vol acomplir de la Llei municipal i del règim local de Catalunya, ja que els nous elements de l'escut respecten la normativa heràldica i es fonamenten «en fets històrics i geogràfics de la població», segons han explicat des de l'Ajuntament.

 

Abans, però, en cas de fer oficial la nova bandera municipal, el consistori haurà de rebre el vistiplau del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública i de l'Institut d'Estudis Catalans. El procés de votació s'ha dut a terme del 29 d'octubre al 18 de novembre i han pogut participar tots els ciutadans empadronats a les Borges Blanques majors de setze anys. Ara, la proposta més votada serà presentada i haurà de ser ratificada en el ple de novembre i posteriorment s'oficialitzarà amb el vistiplau de la Generalitat.Comentaris

envia el comentari