Catalunya Diari

El CAP de Torres de Segre converteix la sala d’espera en un espai saludable

Amb la instal·lació de dues màquines de pedals transportables, una cinta de caminar i una màquina d’aigua

Imatge de les màquines al CAP
Imatge de les màquines al CAP | LleidaDiari.cat

Els professionals de l'atenció primària de Torres de Segre, en col·laboració amb l'ajuntament de la localitat, han convertit la sala d'espera del consultori mèdic en un espai cardiosaludable, amb la instal·lació de dues màquines de pedals transportables i una cinta de caminar a baixa velocitat. Així mateix, també s'ha instal·lat una màquina d'aigua i pròximament se n'instal·larà una altra de fruita de temporada.

L'objectiu és oferir als pacients alternatives saludables mentre esperen per ser visitats. Sovint, aquest temps d'espera s'utilitza per dur a terme activitats sedentàries, especialment relacionades amb la utilització de dispositius mòbils. Per invertir aquesta tendència, els professionals de l'atenció primària han liderat aquesta iniciativa que pretén promoure els hàbits saludables i oferir la possibilitat als pacients de fer una activitat física adaptada a les seves característiques i possibilitats durant l'estona que esperen.

El dijous 11 d'abril s'inaugurarà aquest espai cardiosaludable a les 11.30 hores, en un acte que s'emmarca en la celebració del Dia Mundial de l'Activitat Física. Professionals de la salut del CAP d'Alcarràs oferiran una activitat física dirigida per a persones grans.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La Unitat de Mama de l’Hospital Arnau de Vilanova rep un premi a Suïssa

La Unitat de Mama de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida ha rebut el Segon Premi a la Millor Comunicació en el congrés XVI St. Gallen International Breast Cancer Conference, celebrat a Suïssa del 20 al 23 de març. Serafín Morales i Ariadna Gasol, oncòlegs de la Unitat de Mama, van presentar-hi els resultats d'una investigació que han desenvolupat a l'Hospital, consistent a realitzar un perfil genètic dels càncers de mama hormosensibles. 

L'objectiu d'aquest estudi és conèixer els casos de càncer que respondrien a un tractament de quimioteràpia abans de practicar la cirurgia. Els resultats de la investigació (en la qual van participar 77 pacients) han demostrat que la quimioteràpia s'hauria pogut evitar en el 37% dels casos. Una altra de les conclusions de l'estudi ha estat que les pacients amb major risc de recaiguda són les que van presentar una millor resposta al tractament. El títol del pòster premiat és Selection of Neoadjuvant Treatment based on Oncotype Score in Luminal B. 

Investigadors lleidatans troben una nova estratègia contra el càncer d'endometri

Una recerca, liderada per Antonio Gil i Eva Colás del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) i per Xavier Matias-Guiu i Núria Eritja de l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida), ha estudiat l'eficàcia de l'ABTL0812, un fàrmac desenvolupat per la farmacèutica catalana AbilityPharma, i que s'està provant en assajos clínics de fase dos en pacients amb càncer d'endometri avançat o metastàtic.

L'estudi demostra que ABTL0812 és una opció terapèutica efectiva i selectiva per a les cèl·lules canceroses, ja que només elimina aquestes cèl·lules i no les sanes. L'estudi s'ha publicat a la revista Gynecologic Oncology.


Comentaris

envia el comentari