Catalunya Diari

Càritas obre a Balaguer la primera botiga Moda Re- a la comarca

El local té 162 metres quadrats i acull roba per a tots les edats, complements de moda, articles de decoració i joguines, roba i parament de la llar, entre altres

Càritas d'Urgell obrirà una nova botiga de tèxtil 'Moda -Re' i objectes de segona mà a Balaguer el proper 12 d'abril, amb l'objectiu de promoure l'economia circular a partir del residu tèxtil i alhora, generar llocs de treball d'inserció. Es vol també, fomentar el consum responsable i el respecte el medi ambient. Moda Re- es un projecte de Càritas que es porta a terme amb el suport de totes les diòcesis espanyoles.

La nova botiga Moda Re- de Balaguer és la primera de la comarca de la Noguera i la cinquena de la província de Lleida. S'afegeix a la botiga de la Seu d'Urgell i a les tres botigues que hi ha a Lleida. Està situada al C/ Barcelona, núm. 65 de Balaguer, en un local amb 162 metres quadrats i en el que s'hi podrà trobar roba per a tots les edats, complements de moda, articles de decoració i joguines, roba i parament de la llar, estris de cuina i complements esportius.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Imatge de la nova botiga de Càritas a Balaguer
Càritas d’Urgell obre a Balaguer la primera botiga Moda Re- a la comarca de la Noguera | LleidaDiari.cat

El projecte ha estat possible gràcies al suport de la Fundació Llar Cristina Maria Maestre i de Càritas Espanyola, i es posa en marxa a través de l'empresa d'inserció laboral Nougrapats de Càritas d'Urgell que, d'aquesta manera, s'obre a un desplegament territorial de l'empresa que ha de permetre crear, a curt termini, 2 llocs de treball d'inserció.

Es tracta d'un projecte que cerca generar ocupació al territori de Balaguer

Es tracta d'un projecte que cerca generar ocupació al territori de Balaguer i la seva comarca, i que al mateix promou la participació social, en una activitat transformadora que millora les ràtios de reutilització i reciclatge i que genera al mateix temps un estalvi en la gestió municipal del reciclatge.

L'empresa d'inserció Nougrapats de Càritas d'Urgell és una aposta seriosa i compromesa amb l'equilibri social, que malgrat les grans dificultats que ha comportat la crisi actual, ha sostingut l'estructura humana: ha acabat l'any 2020 amb 6 treballadors d'inserció i 7 treballadors d'estructura, i hi han passat durant el darrer any 12 persones en itinerari d'inserció laboral, una de les quals està treballant en l'empresa ordinària. Balaguer és una de les poblacions on s'ha recollit més residu tèxtil durant l'any passat: 46.822 kg, dels 376.682 kg que s'han recollit en tot el territori del Bisbat d'Urgell, durant l'any 2020.


Comentaris

envia el comentari