Catalunya Diari

La carretera C-12, al seu pas pel Segrià, tindrà cinc noves rotondes

L'objectiu és millorar la seguretat en aquesta carretera

El Departament de Territori i Sostenibilitat construirà a la carretera C-12 cinc noves rotondes. Així s'ha acordat aquest dimarts amb els alcaldes de Torrebesses, Maials, Sarroca de Lleida i Llardecans, amb l'objectiu de millorar la seguretat en aquesta carretera. En aquest sentit, cada giratori se situarà als accessos dels nuclis urbans de les poblacions esmentades, excepte a Llardecans, que se'n construiran dues.

La previsió és que les obres es licitin durant els anys 2019 i 2020, segons ha explicat el fins aquest dimecres secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, ja que aquest dijous serà rellevat en el càrrec per Isidre Gavín.

Cal recordar que el Departament de Territori i Sostenibilitat ha construït dues rotondes a la carretera C-12 per millorar els accessos (nord i sud) al nucli urbà d'Alfès, amb un import de 751.000 euros.

Imatge en primer terme del vehicle en què viatjaven les dues víctimes mortals de l'accident que ha tingut lloc a la C-12
Imatge en què viatjaven les dues víctimes mortals de l'accident de la C-12 | LleidaDiari.cat

 

Accidents mortals a la C-12

Recentment, la carretera C-12 ha registrat diversos accidents mortals. A finals de maig, una veïna de la Sentiu de Sió de 48 anys va morir en un accident al terme municipal de Corbins, després d'una col·lisió en la qual s'hi van veure implicats tres turismes.

A més, dies abans, van morir en la mateixa via, però al terme municipal de Llardecans, tres persones més, d'entre 39 i 64 anys, en un accident que va ser provocat. En un primer moment, informacions facilitades a LleidaDiari.cat apuntaven cap aquesta hipòtesi, una opció que hores més tard va confirmar l'autòpsia del jove conductor mort, que va envair el carril contrari. En el sinistre van perdre la vida un home de 50 anys, veí d'Aplicat, un mosso d'Esquadra de Trànsit fora de servei; una dona de 64 anys, de nacionalitat espanyola i veïna de Golmés; i el conductor de la furgoneta que va provocar l'accident, un home de 39 anys i veí de Lleida. El sinistre també va deixar una persona ferida greu, que va ser traslladada en ambulància a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. 


 


Comentaris

envia el comentari