Catalunya Diari

Tallada la carretera al Port del Comte per dues esllavissades

A hores d'ara es desconeix quan estarà de nou operativa

Vista aèria del despreniment.
Vista aèria del despreniment. | LleidaDiari.cat

La carretera d'accés al Port del Comte, a la comarca del Solsonès, està tallada des d'aquest dimarts. Després de dues esllavissades registrades en menys de 24 hores, l'Ajuntament de la Coma i La Pedra, titular de la via, ha tancat els accessos d'aquesta via. I a hores d'ara no saben encara quan podran tornar a obrir, tot i que l'alcalde de la localitat, Jaume Oriol, ja ha avançat que va per llarg, ja que «els treballs es preveuen llargs». En aquest sentit, ha afegit: «Els tècnics diuen que no és preocupant pel que ha caigut, sinó pel que pot arribar a caure».

La via ara tallada per les esllavissades és l'accés a l'estació d'esquí de Port del Comte. Una mala notícia tant pels esquiadors que freqüenten aquest equipament com per la pròpia estació. I és que en menys d'un mes i mig comença la temporada de neu. Aquesta carretera, segons Oriol, «és força transitada perquè uneix les comarques del Solsonès i l’Alt Urgell» i ara els conductors «han de fer una gran volta per la zona de la Coma i no pas per Coll de Jou». És per això que l'Ajuntament ja ha iniciat els tràmits amb la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Lleida per buscar ajuda per sufragar el cost dels treballs. I ha afegit: «Som un poble de 260 habitats i realment una via com aquesta ens suposa una gran despesa», tot i que «la resposta sembla que és bona».

Diumenge, primera esllavissada

La primera esllavissada es va registrar diumenge, després de les fortes pluges del cap de setmana. Dilluns, però, es va poder reobrir la carretera, tot i que la nit de dilluns a dimarts va registrar-se un nou despreniment, que va obligar a tancar-la complement. Tècnics de l'Institut Geològic de Catalunya ja han avançat que existeix perill de nous despreniments i que és necessària una actuació important. Anteriorment, la zona ja s'havia protegit amb un mur per evitar que les pedres arribessin a la calçada, tot i que les darreres esllavissades han superat les malles, fet que ha obligat a tancar la carretera d'accés a Port del Comte.

Encara es desconec quan es podrà tornar a transitar per aquesta via.
Encara es desconeix quan es podrà tornar a transitar per aquesta via. | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari