Catalunya Diari

La carretera de Sant Esteve de la Sarga estarà tancada fins al febrer

Per raons de seguretat i prudència

El Servei de Vies i Obres de la Diputació de Lleida ha informat aquest divendres que hi ha dues vies de titularitat provincial que estiguin afectades per despreniments o inundacions i es troben tallades.

Es tracta de la LV-9124, que correspon a la via que uneix Guàrdia de Noguera, Moror i Sant Esteve de la Sarga en un tram de 3 km, per despreniments; i la LV-3341 entre Bellpuig i Tornabous, en un tram d'1,1 km, per inundacions.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Per raons de seguretat i prudència

La carretera LV-9124 estarà tancada al trànsit fins divendres dia 7 de febrer en un tram de 3 km, a l'altura de Moror, per raons de seguretat i prudència. Els tècnics expliquen que una vegada netejada la via, com que encara drena aigua per la muntanya cal esperar uns dies a què el terra i la pedra dels talussos quedin assentats per no patir un altre despreniment. Des del Servei de Vies i Obres de la Diputació es recomana circular amb molta precaució en previsió de possibles incidències.

Proposen un accés alternatiu a Sant Esteve de la Sarga 

La Diputació de Lleida s'ha compromès a habilitar un accés alternatiu a Sant Esteve de la Sarga (Pallars Jussà), després del nou despreniment d'aquest dijous que ha tornat a tallar la LV-9124 d'accés al municipi.

El president de la Diputació, Joan Talarn, s'ha desplaçat aquest dijous migdia fins al punt del despreniment i ha anunciat que cal buscar una solució definitiva per assegurar l'accés tant dels veïns com les persones que es desplacen al Congost de Montrebei. Així, la Diputació ha encarregat un estudi tècnic per avaluar les millors alternatives. El desviament de la carretera podria passar per Castell de Mur o Cellers. 

La millor alternativa: el desviament

En aquest mateix sentit s'ha pronunciat l'alcalde de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra, que considera que el desviament de la carretera és «la millor alternativa per no jugar-nos la vida». També el vicepresident de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre, que reconeix que aquesta carretera ja ha donat «massa mals de cap». Cal recordar que al 2018 va morir un matrimoni atrapats per una roca d'una altra esllavissada en aquest tram de la carretera.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari