El Casal Popular Independentista de Bellpuig pinta un mural de 470 metres quadrats

A la pintada es pot llegir «Fem República»
Imatge del mural de Bellpuig
Imatge del mural de Bellpuig | @LaRubinada

 

La tasca que duen a terme els Comitès en Defensa de la República (CDR) de Lleida, en comptes de minvar amb els pas dels mesos, sembla que augmenta. La seva lluita és imparable i ho demostren amb accions com la que ha protagonitzat el passat cap de setmana el Casal Popular Independentista de Bellpuig.

 

Concretament, els membres del casal d'aquesta localitat de l'Urgell han pintat un mural de 470 metres quadrats en el qual es pot llegir «Fem República». L'espectacular imatge l'ha fet pública a través de les xarxes socials La Rubinada, el Casal Popular Independentista de Bellpuig.

 

A més a més de la imatge del mural, han acompanyat la publicació tot dient que tenen «la fermesa de seguir lluitant fins al final, sense por, ja que, si nosaltres no fem república, qui ho farà?». A banda de la fotografia final, les xarxes socials també s'ha fet ressò d'un vídeo en el qual es pot veure la manera en què han dut a terme el mural. 

Altres murals dels CDRs

L'obra és de tal magnitud que, fins i tot, han necessitat l'ajuda d'un elevador per a pintar les lletres degudament. Després de la feina, però, el mural ja llueix tal com volien els seus promotors. Cal recordar que a Lleida també s'han pintat murals en mans dels Comitès en Defensa de la República. El primer i més conegut és el que van dur a terme al barri de Cappont amb l'ajuda del pintor muralista lleidatà Oriol Arumí. En aquesta ocasió, el CDR va aprofitar una paret de l'avinguda Doctora Castells de Cappont per a dibuixar un mural que porta per nom «Som Llavor». En aquest cas, cal remarcar que després de la seva pintada ha rebut diversos atacs en contra de la seva presència al barri. Malgrat tot, des del CDR han tornat a pintar-lo per tal que la seva emprempta sigui present al barri.

Imatge del mural de Cappont després dels atacs
Imatge del mural de Cappont després dels atacs | @CDRsLleida

 
Comentaris

envia el comentari