Catalunya Diari

Castell del Remei inicia la seva verema 2018

La recollida del Sauvignon Blanc dóna el tret de sortida a una gran campanya, tant per qualitat com per quantitat

Imatge de la verema del 1903
Imatge de la verema del 1903 | Castell del Remei

El Castell del Remei iniciarà aquest dimarts la verema amb la recollida del raïm Sauvignon Blanc de la finca, que s'allargarà fins el dimecres a l'espera de la maduració de la resta de varietats que s'aniran succeint en el decurs de la campanya. Aquesta collita es preveu molt positiva, tant pel que fa a la qualitat com a la quantitat, degut a les abundoses pluges de la primavera i la sufocant calor estival.

La d'enguany serà la collita número 34 del cellerer Tomàs Cusiné que sempre comença al Castell del Remei la verema dels cellers del seu grup per les altes temperatures que afecten més la plana que les parcel·les de muntanya que l'elaborador té a Les Garrigues. Un volum total d'1.100.000 quilos és la recollida prevista entre els cellers Tomàs Cusiné, Castell del Remei, Cérvoles -pertanyents a la DO Costers del Segre- i Cara Nord -DO Conca de Barberà-, que es presenta molt sanejada i d'elevada qualitat. 

Una vintena de varietats donaran lloc a més de trenta vins que s'elaboraran amb els fruits de les vinyes per a cadascun dels cellers, segons les característiques pròpies de cada zona, i que s'exportaran a més de quaranta països dels cinc continents. En principi, es preveu que la durada de la campanya de collita s'allargarà fins a finals del mes d'octubre.

 

La verema de Raimat

Per la seva banda, el celler de Raimat, del Grup Codorníu Raventós, va iniciar a principis del mes d'agost la temporada de verema, una de les més primerenques de tot Europa. El celler de la DO Costers del Segre preveu per enguany un volum de producció que es mourà entorn de una campanya «normal», tot i que serà un 10% superior a l'any passat. Així mateix, s'espera un raïm d'una «excel·lent» qualitat, gràcies a una primavera i un estiu més frescos de l'habitual, que han provocat una maduració més lenta i han retardat la verema uns deu dies. 

De nit i amb la seva característica recol·lecció manual, la campanya 2018 torna a ser orgànica amb la recol·lecció de raïm 100% ecològic de les varietats base dels seus vins: xarel·lo i garnatxa, entre d'altres. Aquesta fita consolida Raimat com un dels principals cellers estatals en posseir una de les majors superfícies certificades com a ecològica a tot el món, fins a 300 hectàrees de vinya.


Comentaris

envia el comentari