Catalunya Diari

El Castell de Montsonís, a la Noguera, acollirà un combat medieval

Es tracta d’una disciplina en plena expansió al territori, que combina la història medieval, la cultura i l’esport de contacte

Imatges d'un torneig medieval
Imatges d'un torneig medieval | Josep

El Castell de Montsonís serà l'escenari, el dissabte 2 de juny, d'una jornada centrada en el combat medieval que començarà a les 18.30 hores, organitzada pel Club Esportiu K2 Born Combat Medieval de Barcelona, l'Ajuntament de Foradada i la Fundació Castells Culturals de Catalunya, amb la col·laboració d'altres entitats. Clourà la tarda una sessió de dansa amb foc, a les 20.30 hores. El combat medieval és una disciplina que està en plena expansió al territori i que uneix la història medieval, la cultura i l'esport de contacte realitzat amb armes i armadures d'acer pròpies dels segles XIV i XV. Gràcies a un rigorós reglament, aquesta activitat s'ha adaptat en l'actualitat d'una manera molt similar a com ho feien antigament a casa nostra els nostres avantpassats, és a dir, en forma de tornejos medievals. 

Els participants en aquests combats medievals són portadors directes de la història, ja que tot el seu equipament és una rèplica exacta d'una armadura real que, alhora, també és una manifestació cultural. Així, en aquesta ocasió, i a diferència dels espectacles de recreació, el gran públic podrà assistir a un combat real acompanyat d'explicacions didàctiques, en un entorn medieval privilegiat com és el Castell de Montsonís. Cal recordar que, com tota activitat esportiva, els combats es realitzen d'acord a un reglament específic. A Montsonís, estaran subjectes a la modalitat 1vs1 de Profight de la WMFC, on tots dos oponents puntuaran amb els impactes fets amb l'espasa, l'escut i el genoll o el peu, així com amb diferents tècniques de projecció.


Comentaris

envia el comentari