Catalunya Diari

Més d'un milió d'euros per millorar les instal·lacions del Castell del Remei

L'objectiu és incrementar els 60.000 visitants que rep anualment

Imatge de l'interior del Castell del Remei.
Imatge de l'interior del Castell del Remei. | LleidaDiari.cat

El celler Castell del Remei, del grup Tomàs Cusiné, preveu invertir durant el proper any més d'un milió d'euros per remodelar l'actual celler. L'empresa vol habilitar un centre d'interpretació i d'acollida de visitants, a més d'una botiga a les seves instal·lacions. Sense obligar les millores en l'àmbit paisatgístic. L'objectiu final és potenciar l'enoturisme i incrementar així els 60.000 visitants que rep anualment aquesta històrica finca, situada a Penelles, a la comarca de la Noguera.

Paral·lelament, Tomàs Cusiné, que engloba els cellers Castell del Remei, Tomàs Cusiné, Cérvoles i Cara Nord, vol fer una aposta cap a les pràctiques respectuoses amb el medi ambient. És per aquest motiu, que s'ha fixat que abans del 2020 les seves vinyes estiguin certificades com a ecològiques. A la vegada, el grup vitivinícola ha dedicat aquest any 10 hectàrees de vinya del Vilosell (Garrigues) a cultiu biodinàmic per tal d'avalar-ne els resultats.

Millora de les instal·lacions

Un dels treballs que està duent a terme el grup Tomàs Cusiné és la remodelació del celler, amb 600 metres quadrats nous, per habilitar un espai d'acollida de visitants i un centre d'interpretació, amb l'objectiu de donar conèixer la història de la finca. Està previst que aquestes obres, que suposaran una inversió superior al milió d'euros, s'allarguin prop d'un any. En aquest import també s'inclouen les actuacions en el paisatge i l'entorn, que també millorarà el nombre de visitants. 

Vista aèrea del Castell del Remei.

 

Vista aèrea del Castell del Remei.
Vista aèrea del Castell del Remei.

Pràctiques sostenibles

El Pla estratègic del grup Tomàs Cusiné per al 2020 fa una gran aposta per les pràctiques sostenibles. I és que l'empresa s'ha fixat per l'any esmentat que totes les seves vinyes estiguin certificades com a ecològiques, i per tant, també ho siguin tots els seus vins. A dia d'avui el grup en té ja 60 hectàrees certificades i ara es treballarà per arribar a les 165 propietat del grup Tomàs Cusiné.

El grup de cellers de l'enòleg Tomàs Cusiné engloba les empreses Castell del Remei (Penelles), Tomàs Cusiné (el Vilosell), Cérvoles (la Pobla de Cérvoles), les tres dins la DO Costers del Segre, a més de Cara Nord (Poblet i el Masroig), a la DO Conca de Barberà.


Comentaris

envia el comentari