Catalunya Diari

Castellserà celebra la 2a Fira d’Horticultura ‘Viu l’Hort’

Comptarà amb 25 d’expositors, tallers, serrades, zona infantil, i exposicions de fotografies, entre d’altres

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

El vicepresident quart de la Diputació de Lleida, Eloi Bergós, va participar aquest dimarts en la roda de premsa de presentació de la Fira d'Horticultura de Castellserà que se celebrarà els dies 13 i 14 d'abril. La presentació –que ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació- ha comptat amb la participació de l'alcalde de Castellserà, Marcel Pujol, i de la regidora d'Agricultura, Mercè Folguera.

La fira segueix clarament encarada a particulars amb la idea de potenciar els horts a casa, i aclarir dubtes i idees noves a l'hora de plantejar projectes com aquests. La fira compta amb 25 expositors que conviuran amb diverses amb un seguit de xerrades i tallers que fan de la fira un espai on poder passar tot el dia, no només visitant els estands sinó també amb les activitats paral·leles. La fira es desenvoluparà a la zona esportiva. 

Bergós s'ha felicitat que a causa del gran èxit de la primera edició, Castellserà hagi apostat per fer una segona fira encara més participativa en una temàtica que és molt important per l'economia del país.

Destaca un taller de nocions bàsiques per a l'elaboració del compost casolà

Pujol, per la seva banda, ha fet èmfasi en la celebració de la programació que, de forma paral·lela s'ha programat per la fira, perquè li dóna un tret diferencial a qualsevol altre esdeveniment d'aquest tipus i la fa única. A més, s'ha felicitat de l'èxit que va tenir la primera edició, un fet que està avalat pel nombre d'expositors que estaran presents a Castellserà.

Entre les activitats del dissabte dia 13 destaca un taller de nocions bàsiques per a l'elaboració del compost casolà, a càrrec de l'enginyer agrònom, expert en agricultura ecològica i membre de l'ADV de Producció Ecològica de Ponent, Marc Benet; una jornada tècnica sobre com produir llavors i planter de varietats tradicionals per a l'hort, amb el director de la Fundació Miquel Agustí, Joan Casals, i una xerrada sobre plagues i malalties freqüents en el cultiu de tomàquets, amb Sikarra Nostra.

Caminada i visita a l'hort del Josep Moret

El diumenge dia 14 començarà amb la caminada i visita a l'hort del Josep Moret, seguit del taller estrella de la fira i que repeteix de l'any anterior 'Com fer hort?', a càrrec de propietari de l'Horta d'en Lluís, Lluís de la Ràpita. Seguirà una xerrada/tast de plantes comestibles dels horts, a càrrec de l'Associació Els Corremarges, una xerrada sobre sistemes de reg, i un taller sobre poda. Per finalitzar la jornada hi haurà una taula rodona moderada per Josep Moret per tal de compartir experiències en el món de l'horticultura.

La fira presenta algunes novetats respecte a l'any passat, com l'espectacle de Lali Feliu, que porta per títol 'Gastro-Rimes', que es veurà el dissabte a la nit, i que barreja poesia amb música en directe, relacionat tot plegat amb productes dels horts. 'Viu l'Hort' també comptarà amb l'espai Hort, exposicions de fotografies; espai restauració, amb menú fira, food trucks i zona de pícnic, i zona infantil, a més d'un taller d'elaboració de caixes niu organitzat per Gestió-Natural i una xerrada sobre productes ecològics per control de plagues i malalties a càrrec de Bio-Huerto. Per a més informació es pot consultar el web: www.firahorticultura.cat


Comentaris

envia el comentari