Catalunya Diari

El Procicat obliga a les botigues 24 hores a tancar entre les 22h. i les 7h.

El lleure educatiu i els programes d'intervenció social queden exclosos

Un carro de la compra en un passadís d'un supermercat
Imatge d'arxiu d'un carro de la compra en un passadís d'un supermercat. | Pixabay

El Procicat ha aprovat aquest dimecres una resolució amb noves restriccions per contenir la Covid-19, com ara el tancament de botigues 24 hores entre les deu de la nit i les set del matí. En àrees de servei d'autopistes i altres vies, les activitats de restauració es podran prestar exclusivament mitjançant serveis d'entrega al mateix establiment, sense utilitzar els espais interiors i garantint l'entrega individual i separada a cada client. El Procicat ha suspès les activitats en grup que es fan equipaments cívics que impliquin presencialitat, llevat que es facin per mitjans telemàtics. Queden fora d'aquesta restricció els programes d'intervenció socioeducativa, lleure educatiu de menors i activitats d'intervenció social, com ara menjadors.
 
 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 
 
El Govern subratlla que aquestes limitacions es prenen d'acord amb les dades epidemiològiques i assistencials actuals, i es consideren «proporcionals, idònies, necessàries i justificades» per al control de contagis i protecció dels drets a la vida i la salut, així com per garantir la capacitat d'atenció del sistema sanitari.
 
 

Augmenta el risc de rebrot a Lleida

La regió sanitària de Lleida acumulat aquest dimecres 13.289 casos confirmats per PCR o antígens, 179 més que el dia anterior. Són 13.971 si es tenen en compte totes les proves. Un total de 316 persones han mort per coronavirus des de l'inici de la pandèmia, les mateixes que en l'últim balanç. Pel que fa al risc de rebrot, puja 37 punts i se situa en 477, per sobre del registrat la setmana anterior (349). La velocitat de propagació es manté en l'1,39, mentre que la setmana anterior era d'1,58. La taxa de confirmats per PCR està en 206,85 per cada 100.000 habitants. Hi ha 48 pacients ingressats (+3), 9 dels quals a l'UCI (-1).

A regió sanitària de l'Alt Pirineu i l'Aran hi ha registrats 1.290 casos confirmats per PCR o TA, 16 més, i 1.449 sumant totes les proves. Un total de 36 persones han mort des de l'inici de la pandèmia, les mateixes que en l'anterior balanç. El risc de rebrot continua pujant en les darreres 24 hores, ho fa 41 punts, fins a 330. La setmana del 2 al 8 d'octubre estava en 338. L'Rt puja vuit centèsimes i està en l'1,11, mentre que la taxa de confirmats per PCR és de 152,16 casos per cada 100.000 habitants. A la regió hi ha 11 pacients ingressats (ídem), dos a l'UCI (+1).

Comentaris

envia el comentari