Catalunya Diari

Catalunya ja ha emès el certificat covid al 52% de la població

L'Estat espanyol n'ha expedit més de 18 milions

Catalunya ja ha emès el certificat covid digital de la UE al 52% de la població, segons ha informat aquest dijous el Ministeri de Sanitat. Es tracta d'una de les autonomies que més certificats ha emès en relació amb la seva població només per darrere de les Illes Canàries (57%) i Galícia (55%).
 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!


Al conjunt de l'Estatespanyol, se n'han expedit 18,1 milions dels quals 17,3 són de vacunació. La resta són certificats de recuperació i de prova diagnòstica. El format electrònic és el que s'ha triat majoritàriament per la ciutadania per descarregar-se el passaport de vacunació que facilita la mobilitat entre països membres de la Unió Europea. 
 

Les autonomies amb menys proporció de la població amb certificat covid són Madrid (16%), Castella-la Manxa (20%) i Múrcia (21%).
 

El certificat no està disponible per aquelles persones que van ser diagnosticades amb covid-19 mitjançant un test d'antígens. A més a més, la conselleria ha recordat que ha estat Europa qui ha establert els criteris i ha decidit que els TAR no serveixen per adquirir el document.

Passaport COVID
Catalunya ja ha emès el certificat covid al 52% de la població | Gabinet Mèdic Girona

Accessible per a tothom i gratuït

El nou passaport digital serà accessible per a tothom, gratuït i permetrà demostrar la vacunació, haver superat la covid-19 o ser negatiu amb una PCR o test d'antígens. Brussel·les es va comprometre a mobilitzar 100 milions d'euros per finançar les proves de covid-19 als ciutadans europeus que han de viatjar més.
 

El certificat de la UE permetrà de nou als ciutadans gaudir del dret més tangible i estimat de la UE: el dret a la lliure circulació, han dit. També han afirmat que és símbol d'una Europa forta i unida que «creix davant de reptes».
 

L'objectiu del document de viatge és facilitar la circulació segura i lliure a l'interior de la UE durant la pandèmia. La idea és que amb el passaport covid les autoritats aixequin les quarantenes als viatgers, però els països poden reimposar controls en funció de la situació epidemiològica.
 

Quan els ciutadans obtinguin els certificats homologables a la UE (vacunació, superació del virus, PCR) els podran desar en una aplicació mòbil o imprimir-los. Aquests documents tindran un codi QR que la policia o les aerolínies validaran amb una aplicació de verificació. Aquesta eina quedarà restringida a les autoritats competents.


Comentaris

envia el comentari