Catalunya Diari

La consellera de Salut parla d'un toc de queda des de les 22h. d'aquest dissabte

Admet que pot durar més de 15 dies mentre es prenen altres mesures, com contractar estudiants d'últim curs d'infermeria

La consellera de Salut, Alba Vergés, en una roda de premsa
La inspecció i el règim sancionador correspon als ajuntaments i a la Generalitat | ACN

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha apuntat aquest dissabte que la proposta que tenen ara sobre la taula de toc de queda el situa entre les deu de la nit i les 6 del matí, i ha remarcat que això no significa automàticament obrir la restauració. «Hi ha mesures que es complementen entre elles i no són intercanviables. Són independents», ha dit a Catalunya Ràdio, on ha recordat que bars i restaurants també tenen horari diürn i mouen molta gent.
 
 
 
 
Vergés ha admès que l'estat d'alarma i el toc de queda pot durar més de 15 dies. Segons ella, el govern espanyol es reunirà diumenge per aprovar-lo, acceptant que la Generalitat es quedi amb el comandament. Aquesta nova eina pot permetre prendre diferents mesures, ha dit, com ara contractar estudiants d'últim curs d'infermeria.
 
 

Petició de l'estat d'alarma al Govern espanyol

Cal recordar que el Govern de la Generalitat va demanar aquest divendres l'estat d'alarma a l'executiu espanyol, reclamant que hi hagi un «comandament únic» de la Generalitat, segons ha explicat el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, que ha remarcat que un cop s'aprovi aquesta mesura, la Generalitat decretarà un toc de queda nocturn. La proposta del Govern és que sigui entre les onze de la nit i les sis del matí, han explicat a l'ACN fonts de l'executiu català. Aragonès ha afegit que no es descarten altres mesures restrictives de la mobilitat si l'evolució de les dades no és positiva. La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha dit que confia que el govern espanyol mourà peça ja aquest dissabte per reunir immediatament el Procicat.


 

Aragonès ha parlat aquest divendres a la tarda amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i amb el ministre de Sanitat, Salvador Illa, per comunicar-li la seva petició de l'estat d'alarma amb «comandament únic» i mantenint totes les competències. Aquesta demanda hauria rebut una «resposta positiva» per part de la Moncloa, segons ha assegurat Aragonès.

El Govern justifica la seva petició per poder aplicar mesures i «evitar els contratemps jurídics innecessaris i injustificats» davant un empitjorament de la situació sanitària a Catalunya. I és que sense aquesta fórmula jurídica, les restriccions o mesures del Govern dependrien de l'aval d'un jutge. De moment, la petició està a la taula per 15 dies.


Comentaris

envia el comentari