Catalunya Diari

Cauen els campaments aquest estiu a Catalunya

Al Segrià hi ha hagut algunes famílies reticents a apuntar els nens i joves a activitats de lleure

La directora general de Joventut, Laia Girós, ha visitat un casal d'estiu d'Esterri d'Àneu
Cauen els campaments aquest estiu a Catalunya | LleidaDiari.cat

La participació de nens i joves de 3 a 17 anys a casals d'estiu, colònies i campaments ha patit una «petita caiguda» respecte a l'any passat a Catalunya a causa de la covid-19.

La directora general de Joventut de la Generalitat, Laia Girós, ha visitat un casal d'estiu a Esterri d'Àneu (Pallars Sobirà) i ha dit que la xifra de casals d'estiu i colònies que s'organitzen arreu del país «es mantenen» mentre els campaments han disminuït entre un 20 i un 30% perquè les famílies han apostat per activitats de lleure més a prop de casa. Pel que fa a la comarca del Segrià, les darreres setmanes s'ha experimentat una lleu anul·lació de places. Es tracta de famílies «reticents» a apuntar els seus fills a aquestes activitats, ha explicat.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La voluntat de Joventut és seguir fent totes les activitats a tot Catalunya

La voluntat de Joventut és seguir fent totes les activitats a tot Catalunya i en cap cas s'aposta per la seva anul·lació. Tot i això, Girós ha reconegut que al Segrià hi ha hagut famílies amb «por» a l'hora d'apuntar als seus fills a les activitats o a l'hora de seguir participant-hi, però no es tracta d'un número «significatiu», ha assegurat. Girós ha explicat que en tot moment prevalen les mesures de seguretat i prevenció i ha destacat que els grups tancats de deu persones amb, com a mínim, un monitor és molt important. La idea de treballar amb grups reduïts obeeix a la voluntat d'assegurar la traçabilitat si es produís un positiu per coronavirus, ja que en cas de donar-se un positiu «és molt fàcil fer un rastreig», ha dit.

Rentar-se les mans, portar mascaretes, controlar la temperatura i desinfectar tots els espais i materials s'ha convertit en una rutina per monitors, infants i joves per garantir el bon funcionament de l'activitat de lleure. Per Girós era «imprescindible» poder organitzar aquestes activitats de lleure, ja que que els nens i joves tenien una «necessitat» important de socialitzar-se després de mesos confinats i sense anar a l'escola.


Comentaris

envia el comentari