Catalunya Diari

La Cavalcada de Reis de Tàrrega s’adhereix a la campanya #BaltasarDeVeritat

Melcior, Gaspar i Baltasar desfilaran en el vistós seguici de deu carrosses, un centenar de patges, cavalls i furgonetes plenes de regals

Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

La Cavalcada de Reis de Tàrrega s'ha sumat per primera vegada a la campanya #BaltasarDeVeritat, promoguda pel col·lectiu Casa Nostra Casa Vostra. Això vol dir que a la cavalcada del proper diumenge 5 de gener el rei Baltasar serà una persona de raça negra i no pas pintada, com s'havia fet fins ara.

Al mateix temps, el seu seguici també prescindirà del maquillatge negre. L'Ajuntament de Tàrrega i la Comissió Cavalcada de Reis BAT promouen així una festa inclusiva i que s'adapta als canvis que demanda la societat. «La cavalcada de Tàrrega reflectirà la diversitat de races i orígens de la ciutadania», ha apuntat l'alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú. Per la seva part, el portaveu de la Comissió Cavalcada de Reis BAT, Joan Ribó, ha assenyalat que en pròximes edicions també s'obrirà a les dones la possibilitat de fer de Reis Mags a Tàrrega.

Melcior, Gaspar i Baltasar desfilaran en el vistós seguici de deu carrosses

Melcior, Gaspar i Baltasar desfilaran en el vistós seguici de deu carrosses, un centenar de patges, cavalls i furgonetes plenes de regals. Una espectacular caravana de llum, color i caliu on també es farà sentir la música en directe els Tambors de Diables BAT, batBATuka, Grallers de la Barra i Orquestra Mediterrània.

La corrua es completarà amb la presència dels Motards Tàrrega i Lo Tossino, que recollirà els xumets dels infants que ja se'n vulguin despendre. La Comissió Cavalcada de Reis BAT ha renovat les decoracions de les carrosses del Patge Kassam (que també serà una persona de raça negra) i de l'Estrella de l'Orient. Durant l'itinerari es repartirà una tona de caramels sense gluten, aptes per a celíacs i embolcallats de groc en solidaritat amb els presos polítics i exiliats. Prop de 200 persones dedicaran el seu esforç perquè aquesta vetllada sigui màgica i reeixida.

El recorregut s'iniciarà a les 19.00 hores de la tarda des del Museu Trepat

El recorregut s'iniciarà a les 19.00 hores de la tarda des del Museu Trepat i discorrerà per la plaça de Josep Pont i Creus, l'avinguda de Catalunya, la plaça del Carme, el carrer de Joan Maragall, el carrer Migdia, l'Estació d'Autobusos i la plaça de les Nacions Sense Estat.

A la cavalcada del gener passat, les obres de reforma de la plaça Major obligaren a traslladar l'arribada final a la plaça de les Nacions sense Estat. Llavors es constatà que l'indret oferia més accessibilitat a les carrosses, major capacitat d'aforament i millor visibilitat per al públic. Per això, l'Ajuntament de Tàrrega i la Comissió Cavalcada de Reis BAT han acordat de mantenir la fi de l'itinerari a la plaça de les Nacions sense Estat, on Ses Majestats pujaran dalt la haima, rebran la clau de la ciutat de mà de l'alcaldessa i pronunciaran els seus discursos.

Com a novetat els Reis Mags se situaran entre el públic

Tot seguit, com a novetat, els Reis Mags se situaran entre el públic perquè tothom qui vulgui s'hi pugui fer fotos. Al mateix temps, l'Ajuntament de Tàrrega ha anul·lat la recepció privada de Ses Majestats amb l'arc consistorial i la plantilla municipal, ja que l'Equip de Govern ho considera una prerrogativa que suposa un greuge comparatiu vers la resta de la ciutadania.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari