Catalunya Diari

CCOO demana al govern espanyol un augment salarial per als treballadors públics

El sindicat alerta que convocarà mobilitzacions si l'executiu imposa un increment sense una negociació prèvia

CCOO ha reclamat aquest dilluns al govern espanyolque iniciï les negociacions per concretar un augment dels salaris per als tres milions de treballadors públics de cara al 2022 i 2023.
 

Pel sindicat, es tracta d'una mesura que ha de permetre seguir recuperant drets i poder adquisitiu, segons ha assenyalat en un comunicat.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

CCOO ha amenaçat amb mobilitzacions si el govern espanyol decidís imposar un increment sense una negociació prèvia, com va fer amb la pujada del 0,9% per a aquest any.
 

Amb tot, el sindicat ha demanat una reunió a la nova secretària d'Estat de Funció Pública, Lídia Sánchez, reprendre la negociació compromesa amb l'acord del 5 de juliol per a aquest setembre de cara ala negociació dels PGE del 2022. 

Una persona fa números amb una calculadora
CCOO demana al govern espanyol un augment salarial per als treballadors públics | GTRES

Reclamen compromís i seguretat jurídica

A banda, CCOO ha reclamat «compromís, celeritat i seguretat jurídica» per dur a terme els processos d'estabilització; eliminació de la taxa de reposició per posar fi al període d'austeritat del 2008 i que es pugui recuperar ocupació pública i, per últim, plans per al rejoveniment de les plantilles.
 

Per últim, una altra de les demandes és reprendre la negociació per altres assumptes oberts com la jubilació parcial, la jornada, carrera i classificació professional, la promoció interna i la provisió de llocs de treball, entre d'altres, tal com es va recollir en l'acord del 5 de juliol.


Comentaris

envia el comentari