Catalunya Diari

El celler lleidatà Rubió de Sòls rep una medalla d'or per l'excel·lència dels seus vins

Premia els cellers petits catalans i competeixen amb els millors i grans cellers de Catalunya

Imatge de dos dels vins de Rubió de Sòls
El celler lleidatà Rubió de Sòls ha guanyat una medalla d'or | LleidaDiari.cat

Els vins estrella de Rubió de Sòls han estat premiats en un dels Concursos Catalans de referència amb el seu 25è Aniversari. Concretament, el Rubiòls Reserva 2016 i el SòlsXarel Criança 2018 han rebut la Medalla d'Or i, a més a més nomenats a la llista de blancs de fusta.

Participen cellers i vins d'arreu de Catalunya, organitza el prestigiós mestre celler Agustí Ensesa i família, mentor de l'Associació Catalana de Someliers i Director de l'Escola d'Hostaleria de Girona.
El concurs vol donar nom i fer conèixer els vins catalans per ser de màxim nivell de qualitat, i premia els cellers petits catalans i competeixen amb els millors i grans cellers de Catalunya. Tot un «repte superat» per l'enòloga i viticultora Judit Sogas, ja un referent dels vins de Lleida i Catalunya.

Premien la primera cervesa verda del món elaborada a Lleida

Oliba Green Beer, la primera cervesa verda d'oliva del món, elaborada a Lleida, ha obtingut el Premi a la Innovació 2020 atorgat per ESAO, l'Escola Superior de l'Oli d'Oliva. La recepta d'aquesta cervesa única inclou 7 varietats d'olives autòctones del Pallars Jussà (Lleida), en els contraforts dels Pirineus. «La Innovació és el motor del canvi i el desenvolupament en qualsevol sector», afirma Susana Romera, Directora Tècnica d'ESAO. «Per a l'oli d'oliva és important que les empreses arrisquin i intentin sorprendre el consumidor. Oliba Green Beer té un gran potencial atès que la cervesa és una de les begudes més consumides al món i, col·lateralment, al ser d'oliva, es veurà relacionada amb el sector oleícola.

En ESAO donarem suport a tots aquells que vulguin arriscar amb les seves innovacions en qualsevol derivat de l'olivar. Estem en moments d'incertesa econòmica en l'àmbit mundial. Els projectes i les apostes empresarials en 2020 són especialment benvingudes en la categoria d'Innovació dels ESAO Awards», continua Romera.

El projecte d'Oliba Green Beer està lligat al territori on es cultiva l'oliva

El projecte d'Oliba Green Beer està lligat al territori on es cultiva l'oliva de la seva recepta i a tot un projecte de posada en valor d'aquest lloc: Pallars Jussà. «OLIBA Green Beer dona continuïtat a un projecte de revalorització de l'entorn, que va començar amb els olis d'oliva verge extra verds ERM i que ha suposat un autèntic revulsiu en una zona tradicionalment agrícola amb molta despoblació i falta de relleu generacional en les pràctiques del camp», afirma Iván Caelles, CEO d'ERM i responsable d'aquesta iniciativa.


Comentaris

envia el comentari