Catalunya Diari

El cementiri de Tàrrega tindrà d’un espai de dol pels nadons de mort gestacional

Aprovat també un projecte de rehabilitació de cobertes a la necròpolis municipal de la capital de l’Urgell

Representants de l'entitat al cementiri de Tàrrega
Representants de l'entitat al cementiri de Tàrrega | LleidaDiari.cat

El cementiri municipal de Tàrrega disposarà aviat d'un espai on els pares i mares podran recordar els nadons de mort gestacional o perinatal. El consistori de la capital de l'Urgell dóna resposta així a una petició formulada pel Servei de Suport al Dol de Ponent. Aquesta entitat ha argumentat que els nadons que neixen morts amb menys de 25 setmanes de gestació o menys de 500 grams, segons els protocols sanitaris, no són lliurats a les famílies per enterrar-los o incinerar-los. Aquest espai de record facilitaria el procés del dol davant aquesta pèrdua.

En aquest sentit, el regidor d'Acció Social, Treball i Família de l'Ajuntament de Tàrrega, Joan Palou, ha expressat aquest dilluns el vistiplau a la proposta de l'associació Servei de Suport al Dol de Ponent. L'edil s'ha reunit amb representants de l'entitat i s'ha determinat que l'esmentat espai, que constarà d'un petit monument funerari en forma de placa, s'ubicarà a la part nova del cementiri. Val a dir que el Servei de Suport al Dol de Ponent commemorà fa uns dies a Tàrrega el Dia Internacional de la Mort Perinatal. D'aquesta manera, les famílies que visquin una mort perinatal d'aquestes característiques podran dur a terme el seu dol com es mereixen.

L'Ajuntament de Tàrrega rehabilitarà les cobertes d'un dels sectors del cementiri

D'altra banda, i també pel que fa a la necròpolis municipal de Tàrrega, el consistori ja té aprovat per la Junta de Govern Local el projecte de rehabilitació de cobertes en un dels sectors del recinte, de 533 metres quadrats de superfície. En aquesta zona, on s'han detectat algunes patologies estructurals, és previst de refer els sostres i consolidar arcades. Segons han informat des del consistori targarí, les obres consistiran en el desmuntatge i la col·locació d'una nova coberta reaprofitant teules recuperades. El projecte de rehabilitació de cobertes del cementiri ha estat pressupostat en 80.000 euros i figura a l'agenda d'obres de l'Ajuntament de Tàrrega per als mesos vinents.


Comentaris

envia el comentari