Catalunya Diari

Un total 111 de centres residencials de serveis socials tenen algun cas actiu de covid-19 entre els usuaris

S'han comptabilitzat 399 residents positius per coronavirus i 393 professionals

Un total de 111 centres residencials de serveis socials tenen algun cas actiu de covid-19 entre les persones residents. En concret, hi ha 87 centres de gent gran; 15 centres per a persones amb discapacitat; 1 centre de salut mental i 8 en altres recursos residencials, com centres d'infància, per a persones en risc d'exclusió i d'altres.
 

En total, hi ha 399 residents que són positius de covid (un 0,7% del total, la gran majoria asimptomàtics o amb símptomes lleus. L'última setmana, del 6 al 12 d'agost, hi ha hagut 57 defuncions i 82 ingressos hospitalaris. Quant als professionals393 han donat positiu (un 0,8% del total) els últims 14 dies, 5 estan ingressats a l'hospital i 1 és a l'UCI. 
 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Segons la tipologia del centre, a les residències de gent gran hi ha 339 casos actius (un 0,7% dels residents) en 87 residències i 330 professionals afectats (un 0,9% del total). Als centres per a persones amb discapacitat hi ha 46 casos actius entre els residents (un 0,7% del total) en 15 residències i 50 professionals (un 0,7% respecte al total).Pel que fa als centres residencials de persones amb problemàtica social derivada de salut mental hi ha 1 cas actiu de residents (un 0,1% del total) en 1 residència i 6 professionals afectats (un 0,9%).
 

Del total de 1.023 residències de gent gran totCatalunya, hi ha 91 centres (el 8,90%) amb casos actius de coronavirus, aparició de nous casos i brot en investigació. Per contra, 757 centres (el 74%) no tenen cap cas de covid-19.

La resta de centres, 175 (el 17,11%) presenten casos positius però el brot es considera controlat i es garanteix una correcta sectorització i aïllament dels espais de la residència.

Una sanitària jugant als escacs amb una dona gran
Un total 111 de centres residencials de serveis socials tenen algun cas actiu de covid-19 entre els usuaris | Xarxa Santa Tecla

Els interns de les residències ja poden sortir

D'altra banda, els departaments de Salut i Drets Socials han modificat el protocol covid a l'entorn residencial i permetran als interns tornar a fer passejos i sortides inferiors a tres dies, sempre que només es relacionin amb una bombolla de convivència.
 

També com a novetat respecte l'actualització del 4 d'agost, els residents que hagin estat contacte estret d'un cas positiu de covid-19 però portin ja la pauta completa continuaran sense haver de fer quarantena però se'ls farà una PCR el primer dia, el dia 7 i el dia 15.
 

Les conselleries ja han comunicat les noves mesures als centres davant la millora de les dades. Els treballadors que siguin casos estrets d'un positiu seguiran treballant si les PCR periòdiques surten negatives.


Comentaris

envia el comentari