Catalunya Diari

Més de 300 voluntaris han treballat aquest estiu per millorar els boscos del Pallars Sobirà i el Ripollès

El Projecte Boscos de Muntanya recupera en quatre mesos 5,5 quilòmetres de camins i 1,7 hectàrees de pastures

Pla general de voluntaris treballant al bosc l'estiu del 2020
Més de 300 voluntaris han treballat aquest estiu per millorar els boscos del Pallars Sobirà i el Ripollès | LleidaDiari.cat

El Projecte Boscos de Muntanya, entitat que treballa per promoure la conservació i millora dels boscos i paisatges del Pirineu català i que organitza estades de voluntariat al bosc, ha acollit aquest estiu 303 participants durant 17 setmanes, que han generat prop de 17.000 hores de feina.

L'entitat ha mantingut els projectes a la vall d'Esterri de Cardós i Massís de l'Orri, al Pallars Sobirà (Parc Natural de l'Alt Pirineu) i a Espinavell, al Ripollès (Parc Natural de Capçaleres del Ter i del Freser). Arran de les estades d'enguany, s'han recuperat 5,5 quilòmetres de camins i 1,7 hectàrees de pastures. També s'han aclarit 11 hectàrees com a millora d'hàbitat i s'han construït 16 metres de murs de pedra seca.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

La millora d'hàbitat s'ha fet per condicionar el bosc per al futur, reforçant-lo com a ecosistema estable i sostenible, garantir la producció de fusta, i protegir l'hàbitat del gall fer, espècie en perill d'extinció al Pirineu a causa de l'emergència climàtica.

Reconeixement internacional

Aquest 2020, la European Outdoor Conservation Association (EOCA) ha guardonat el Projecte Boscos de Muntanya amb un dels tres premis destinats a projectes de recuperació i conservació del patrimoni natural, juntament amb un projecte de reforestació a la selva tropical de Borneo i la xarxa de protecció de boscos vells d'Alvèrnia (França). La fundació ha estat escollida entre 120 projectes d'arreu del món, xifra rècord de candidatures.

Veïns del Pallars Jussà s'organitzen contra el macroprojecte de 700 hectàrees de plaques solars

El projecte de 700 hectàrees de plaques solars a quatre municipis del Pallars Jussà (Isona i Conca Dellà, Tremp, Castell de Mur i Talarn) ha portat a veïns de la comarca a crear la plataforma 'Salvem lo Pallars' sota el lema 'Aturem el Mega parc solar' per evitar aquesta instal·lació. La plataforma creu que «aquest megaprojecte topa frontalment amb el model de territori sostenible del Pallars Jussà». Posen com a exemples iniciatives promogudes per les administracions com el Geoparc Orígens amb l'acreditació de la UNESCO, la certificació StarLight, Gratitud Pallars o GPS Tourism. A Isona s'ha projectat col·locar les plaques en terrenys municipals i per això la plataforma demana un referèndum per poder decidir.


Comentaris

envia el comentari