Catalunya Diari

El Centre d'Atenció Primària d'Oliana obre una nova consulta antitabac

El tabaquisme és la primera causa de mort prematura a tot el món i un important factor de risc cardiovascular

El CAP d'Oliana obre una consulta antitabac | Cedida.

El Centre d'Atenció Primària Oliana, a l'Alt Urgell, ha estrenat aquest febrer una consulta antitabac dirigida a tota la població que vulgui deixar de fumar. La consulta, liderada per la doctora Carla Nassarre i la infermera Núria Gardeñes, obre tots els dimecres de 13.00 a 14.00 hores.

La consulta estarà centrada en la guia dels quatre passos per deixar de fumar i oferirà als usuaris assessorament farmacològic, visites programades al llarg d'un any, suport emocional i tècniques de motivació.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Efectes perjudicials inqüestionables

L'evidència dels efectes perjudicials del tabac sobre la salut és inqüestionable. El tabaquisme és la primera causa de mort prematura a tot el món i un important factor de risc cardiovascular. Per aquest motiu, l'Equip d'Atenció Primària Alt Urgell Sud ha valorat la necessitat de posar en marxa aquesta consulta.

 

La Generalitat prohibirà fumar dins els cotxes

Aquesta notícia fa recordar que el Departament de Salut va anunciar l'any passat que estava treballant en una nova llei d'addiccions que vol prohibir fumar a l'interior dels vehicles privats, en instal·lacions esportives a l'aire lliure i a l'exterior de les parades de transport públic.

Així ho va anunciar en el seu moment la consellera de Salut, Alba Vergés, coincidint amb el Dia Mundial sense Tabac. Salut tenia intenció que la nova normativa, que s'havia de consensuar amb els sectors implicats i que en el cas de la prohibició de fumar dins el cotxe requeria coordinar-se amb el Servei Català de Trànsit (SCT), estigués enllestida en un any aproximadament. Aquesta llei és una resposta a les últimes dades de consum de tabac, que mostren un repunt després d'uns anys de descens.  El 25,6% de la població catalana fumava el 2018, mentre que el 2017 ho feia el 24%. Això no obstant, de moment no hi ha novetats al respecte.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari