Catalunya Diari

Els centres educatius de Mollerussa organitzen jornades de portes obertes

L'Institut La Salle serà el primer centre en acollir-se a la iniciativa

Cartell portes obertes Mollerussa
Cartell portes obertes Mollerussa | LleidaDiari.cat

Els centres escolars de segon cicle d’educació infantil i d’ensenyament obligatori de Mollerussa han programat jornades de portes obertes per mostrar el seu projecte educatiu de cara a l’obertura del període de preinscripció per al curs vinent, que s’ha fixat pel període que va del 29 de març fins al 9 d’abril.

Així doncs, aquest cap de setmana comencen les jornades de portes obertes. Concretament, tindran lloc a l’Institut de la Salle de Mollerussa, a la capital del Pla d'Urgell.

El projecte dels fonaments del nou institut de secundària

L'Ajuntament de Mollerussa va aprovar la setmana passada en ple extraordinari una modificació de crèdit de 22.442 euros per a fer l'encàrrec del projecte de vial d'accés al nou institut de la ciutat i també per encarregar el projecte de fonaments, moviment de terres i tanca perimetral de la primera fase del centre. L'alcalde Marc Solsona va explicar que d'acord amb el Departament d'Ensenyament es treballa amb l'objectiu que el nou institut entri en servei el curs que ve i per tant els alumnes deixin de fer classes a l'espai temporal de l'antic hotel de Cal Duch. 

Segons Solsona, ara l'Ajuntament s'encarrega d'aquests dos primers projectes per tal «d'agilitzar-ho tot» mentre el Departament va preparant la resta d'elements «per poder arrencar el nou centre». Marc Solsona va explicar la setmana passada que els terrenys, situats a darrere de la llar d'infants El Niu, ja són de titularitat municipal i que és el consistori qui s'ha de fer càrrec de la construcció del vial d'accés, ja que actualment no hi ha un carrer que hi condueixi directament. Per tal d'agilitzar el projecte d'acord amb el Departament d'Ensenyament, l'Ajuntament també es fa càrrec de moment d'encarregar el projecte de fonaments, moviment de terra i tanca perimetral de la primera fase de l'equipament.

Així mateix, Solsona no va descartar fer una col·laboració també a «efectes pressupostaris» que comporti assumir el 50% d'aquesta primera fase per tal que quan Ensenyament tingui els mòduls que hauran de conformar el centre, els pugui venir a instal·lar directament. L'objectiu és que al curs 2019-2020 els alumnes que actualment estan fent classe a Cal Duch puguin anar al nou centre. Això no obstant, Solsona va matisar que la Generalitat no té pressupostos aprovats encara i que hi ha una sèrie «d'inconvenients» a tenir en compte per al qual cosa «avancem amb el solar per deixar-lo adequat en temps i forma».


Comentaris

envia el comentari