Catalunya Diari

Tres dels cinc centres tancats a Catalunya per Covid-19 són a Lleida

En els últims 10 dies, s'han registrat 4.829 positius als centres educatius de Catalunya

Imatge d'uns infants en una escola bressol
Imatge d'arxiu d'uns infants en una escola bressol. | Pixabay

A Catalunya, solament hi ha cinc centres escolars que es troben avui en dia tancats per un positiu de Covid-19 a l'equipament. Del total, tres estan situats a la demarcació de Lleida. Es tracta de l'escola de Les Avellanes-ZER Montsec, a les Avellanes i Santa Linya, a la comarca de la Noguera; l'escola bressol municipal de Llívia, a Lleida ciutat; i l'escola bressol municipal Germans Grimm, també a la capital del Segrià. Els altres dos centres tancats són: la llar d'infants L'Estel, de Puig-reig, a la comarca del Berguedà; i la llar d'infants Ding-Dong de Tivissa, a la Ribera d'Ebre, que s'ha sumat aquest dissabte a la llista de centres tancats.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Catalunya té avui en dia un total de 1.989 grups escolars confinats per un positiu de Covid-19 al grup classe, 13 menys que aquest divendres. Una dada que, segona ha informat el Departament d'Educació, correspon només al 2,76% del total de grups escolars de tot el territori català. En total hi ha 47.203 infants confinats, 689 menys que en el balanç anterior. D'aquests, 44.969 són alumnes, 2.117 docents i personal d'administració i serveis, i 117 corresponen a personal exterior.

En els darrers deu dies, s'han confirmat 4.829 positius, 4.411 entre l'alumnat, 377 entre docents i personal d'administració i 41 entre personal extern. Els positius acumulats declarats són 25.972, 555 més que en el balanç anterior.

Confinada l'escola bressol de Golmés per un positiu

L'escola bressol El Petit Estel de Golmés ha hagut de tancar recentment les seves portes després que un dels seus treballadors donés positiu en una prova PCR. L'equipament que compta només amb un grup a l'escola bressol, s'ha vist en l'obligació de confinar un total d'onze persones; nou alumnes i dos professors, qui s'han hagut de quedar a casa fins a passar els dies necessaris després d'haver-se confirmat un positiu de coronavirus. Ara, sembla que l'incident ja ha passat, i l'escola bressol opera amb total normalitat.

Cal recordar que la primera escola bressol tancada a la demarcació de Lleida va ser la llar d'infants Bambarol d'Almenar, a la comarca del Segrià, dies després d'haver-se iniciat el curs escolar 2020-2021.


Comentaris

envia el comentari